категорії: блоґ-запис

КП «Жилкомсервіс» судитиметься з правозахисником Михайлом Гаєвським

теґи: гаєвський, жилкомсервіс, корупція, Суд, Харків

У соцмережах з'явилася інформація, де активісти запрошують громадськість підтримати експерта і правозахисника Михайла Гаєвського в непростому судовому процесі з КП «Жилкомсервіс», який відбудеться 9 листопада об 11.30 в Дзержинському суді. Справу розглядатиме суддя Гайдук.

Детальніше: 0809685711530  

Ім'я Михайла Гаєвського відома багатьом харків'янам, які зіткнулися з сильно завищеними рахунками комунальних підприємств Харкова. Люди спочатку обурювалися. Потім виявлялося, що справу про стягнення цього невідомого боргу було розглянуто в суді – без їхньої участі, деякі намагалися віднайти правду, але безнадійно танули в судових нетрях.

Багатьом з них допомагав експерт Харківської правозахисної групи з питань ЖКГ Михайло Гаєвський. Паралельно Михайло Гаєвський ретельно аналізував чинне законодавство, зіставляв норми, знаходив неув'язки в підзаконних актах і постановах місцевої влади. Така активна діяльність не могла залишитися непоміченою, тому з'явився ряд проблем і неприємностей з КП і всіма, хто їх прикриває. У 2005 році Михайло виграв справу в суді. Але починаючи з 2012 року тяжба розгорілася з новою силою, тепер на стороні комунальників виступили судді Дзержинського суду. У 2013 році з Михайла зажадали заплатити за чотирьох, нібито мешканців квартири. Цього року кількість проживаючих наразі не потроїлася, слідуючи давній комунально-суддівської традиції. Але в тяжбу підключилося безпосередньо саме КП «Жилкомсервіс». А такий початок говорить про те, що розгляд буде зовсім непростим. І є підстави припускати, що КП «Жилкомсервіс» спробує позбавити Михайла житла – відібрати у нього квартиру.