категорії: фото блоґ-запис

Міжнародний чемпіонат «Зов героїв II» зібрав кращих в Древньому Києві

14-15 вересня в «Парку Київська Русь» відбувся грандіозний спортивно-історичний захід – Міжнародний чемпіонат з історичного бою «Зов героїв II». Більше 400 найсильніших бійців з України, Росії, Білорусі, Молдови вийшли помірятися силами на ристалищі Древнього Києва. Серед учасників – представники національних збірних з історичного бою, найбільш титуловані бійці світу.

Історичний бій – це не тільки захоплююче видовище, а й повноконтактний вид спорту, в поєдинках і групових боях якого беруть участь спортсмени, екіпіровані в обладунки, аналогічні середньовічним лицарським зразкам. Бійці озброєні мечами і щитами, фальшионами, списами, алебардами.

Програма чемпіонату була надзвичайно насиченою: запеклі поєдинки, відчайдушні групові бої, а також видовищна масова битва «стінка на стінку». В окремій номінації змагалися жінки. Атмосферу суворого середньовіччя доповнила похмура погода, а драйву боям додало «живе» озвучування у виконанні етно-рок гурту «FRAM».

За підсумками двох днів безкомпромісних змагань переможцями поєдинків серед чоловіків стали: номінація «Щит – меч» – Олександр Василінич (клуб «Орден Храму Могильного Пагорба» , м. Одеса), номінація «Меч – меч» – Руслан Анисенко «Росланд» (клуб «Росичі» , м. Київ). Першою серед жінок в обох номінаціях поєдинків стала Олена Смілянська з клубу «Ратник» міста Луганська. У групових боях у номінації «5 на 5 бійців» впевнено перемогли гості з Росії – команда «Ведмежа п'ядь» (клуб «Берн», м. Нижній Новгород). А в «королівській» номінації «21 на 21» перемогу здобули українці – альянс «ДЗХ» (міста Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків).
Переможцям дісталися нагороди від «Парку Київська Русь», які вручав президент Парку Володимир Янченко, а також титул чемпіонів, який вони знову спробують відстояти на змаганнях через рік. А глядачі, які не злякалися похмурою погоди, отримали шквал емоцій і вражень.

Більше інформації на сайті : http://www.parkkyivrus.com/