категорії: музика блоґ-запис

Найпопулярніший гурт Литви BIPLAN зняв кліп на пісню українською мовою

теґи: BIPLAN, рок

Один з найпопулярніших литовських гуртів BIPLAN заспівав українською пісню «Amore», відому на батьківщині, і зняв кліп на українську версію на Ратушній площі в центрі Вільнюса.

biplan_chb 2

Прем'єра синглу «Amore» в перекладі відбулася на концертах в Україні, в теле- та радіоефірах цього літа. У Києві не повірили, що фронтмен не говорить українською – так природно все вийшло. Текст переклала українська поетеса Мідна. Ті, хто чули BIPLAN вперше, говорили, що співає «новий український гурт» . Успіх пісні «Amore» надихнув шеф-кухарів ресторану української кухні «Борщ!» у Вільнюсі створити десерт під такою ж назвою, який відразу включив у своє меню.

Відео на «Amore» українською вийшло в кінці листопада. На зйомках використовувався безпілотний літальний апарат октокоптер, який підіймався на стометрову висоту і знімав музикантів, що грають на одній з дахів вільнюського Старого міста. Кліп був знятий за один раз від початку до кінця без усякого монтажу режисером Саулюсом Барадінскасом.

biplan_chb 3

«Це наше любовний лист Вільнюсу! Під час поїздок за допомогою цього відео ми зможемо показати всім, звідки ми родом», -- говорить вокаліст гурту BIPLAN Макс Мельман.

До того ж гурт дуже полюбив Київ, зустрівши тут багато друзів. «Є міста, в які приїжджаєш і розумієш, що міг би тут жити», − ділиться Макс. -- «Ми змогли б жити в Києві. Він сам по собі дивовижний, чудове місто. Є якась магія в ньому.»

Зовсім скоро відбудеться реліз компактного синглу «Amore» з версіями трьома мовами (литовською, українською та російською), який гурт представить у цю п'ятницю під час головного концерту року у вільнюському клубі «Loftas». У 2013-му гурт BIPLAN побував з концертами в Україні, Білорусії, Латвії, Росії, Норвегії, Швеції, організував близько півсотні виступів у Литві і вже запрошений виступити на врученні литовських музичних нагород «М.А.М.А.» в Каунасі в січні нового року.

 

BIPLAN – кліп «Amore» українською http://youtu.be/d-9AOxbNc_Q