категорії: блоґ-запис

Виставка вовняної акварелі та живопису Наталії Нетроніної: «Золоте руно» в галереї «Wunjo-Art» («Вуньо-Арт»)

теґи: Вуньо-Арт, Галерея «Wunjo-Art», Золоте руно, виставка вовняної акварелі, живопис Наталії Нетроніної

 

Галерея «Wunjo-Art» представляє
виставку вовняної акварелі та живопису Наталії Нетроніної: «Золоте руно».

З 3 по 23 березня 2012 року, у великому залі київської галереї «Wunjo-Art» («Вуньо-Арт») за адресою: м. Київ, пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8, пройде виставка вовняної акварелі та живопису Наталії Нетроніної: «Золоте руно». До уваги глядача пропонуються картини, створені з кольорової вовни, а також олійний живопис художниці, у різних стилях.

Нетронина Наталья, "Зазимье", шерсть, акрил, вискоза (шерстяная акварель), 40х30 см

Безумовно, родзинкою експозиції є картини, створені Наталією Нетроніною на тканині, волокнами овечої вовни – замість пензля і фарб. Художниця також використовувала акрилові й віскозні елементи, досягаючи притаманної її роботам мальовничості, шляхом ретельного пошарового накладення волокон різних відтінків. І ось в результаті, ми бачимо яскраві й різноманітні картини, кожна з цілком виразним сюжетом; переважно, це пейзажі, але є навіть портрети і анімалістика! Хочеться із задоволенням вдивитися в деталі кожної із запропонованих робіт в настільки рідкісній техніці. В цих роботах Нетроніної, немов відчувається, як «теплота матеріалу» переходить в «теплоту» сюжетну й емоційну!

Нетронина Наталья, "Вечера на хуторе близ Диканьки", шерсть, акрил, вискоза (шерстяная акварель), 40х30 см

Життєрадісна естетика яскравого враження або почуття – є домінуючою у виставкових роботах Наталії Нетроніної, об'єднуючи використані тут нею техніки та сюжети. У своїх виставкових роботах маслом і акрилом, автор звертається до мотивів романтичного пейзажу, жанрової картини, флористики і модерну. Вся експозиція створює атмосферу дуже затишного і не помпезного свята, привітності, задушевності; художниця довірливо хоче наділити цією атмосферою і нас, хоча б ненадовго, незмінно обеззброюючи нас своєю пустотливою безпосередністю в кожній роботі своєї виставки.

Нетронина Наталья, "Зимушка-Зима", шерсть, акрил, вискоза (шерстяная акварель), 40х30 см

Наталія Нетроніна каже:

«А почалося все з того, що колись мої друзі подарували мені на день народження набір професійних масляних фарб і мольберт. Це був як вибух бомби в моїй свідомості. Перші мазки пензликом перевернули мою свідомість, і я зрозуміла, що це те, чого мені не вистачало всі ці роки для вираження моїх почуттів, емоцій. Тоді я зрозуміла, що жити далі не зможу без живопису.

Нетронина Наталья, "Белое безмолвие", шерсть, акрил, вискоза (шерстяная акварель), 40х30 см

Також, я художник по повсті(фетру). Я пам'ятаю, як вперше з клаптика вовни зваляла квітку. Це було відчуття чуда! Але ще більше диво сталося, коли я спробувала створювати картини вовняними волокнами. Я задалася метою освоїти унікальну техніку створення картин з теплого і дуже затишного матеріалу – з непряденой вовни. Цей метод має повсякденну назву "вовняна акварель під скло", а для досягнення особливо виразних ефектів в роботі може використовуватися до півсотні відтінків вовни. Мене вразило те, що з вовни можна створювати стільки дивовижних речей, це і картини, і аксесуари, предмети одягу та іграшки. І це не тільки екологічно-чистий матеріал, але й лікувальний, досить згадати пояса з верблюжої і собачої шерсті. З тих пір, я майже кожен день щось творю!

Нетронина Наталья, "Морозное утро" , шерсть, акрил, вискоза (шерстяная акварель), 40х30 см

Про назву моєї виставки «Золоте руно»: у давньогрецькій міфології це золота шкура чарівного барана. По-перше, це символічно з точки зору одного з матеріалів, з яким я працюю – чарівна овеча вовна. По-друге, трактування образу Золотого Руна з точки зору символіки тлумачиться як символ вищих цінностей: вівця є уособленням невинності, а золото трактується як образ вищої духовності, похід аргонавтів за золотим руном розуміється як набуття величі духу за допомогою очищення душі. По-третє, сузір'я Овен названо в честь барана, з шкури якого отримали золоте руно, а моє сузір'я зодіаку – Овен».

 

Картинна галерея «WunjoArt» («Вуньо-Арт») знаходиться в клубі «Наша експедиція» за адресою:  м.Київ, пр-т Героїв Сталінграду 10А, корпус 8. Вхід – вільний. Розклад роботи галереї: Пн-Сб: 10:00-19:00, Нд:  10:00-15:00. Без обіду.  Телефон клубу для справок: +380 44 228 66 20. Телефон менеджерів галереї (з питань співробітництва): +380 67 403 91 88, +380 67 403 91 98,  e-mail:   wunjo.art.gallery@gmail.com, website:   http://wunjo-art.com.

Дістатися до клубу на громадському транспорті Ви можете від м. Оболонь (краще сполучення): вихід з останнього вагона метро, якщо їхати із центру, по переходу весь час вліво; знайти зупинку маршруток в сторону набережної, №102, №502, №463; або від м. Мінська: №485, тролейбус №34, в сторону набережної. Любим транспортом їхати до зуп. «Академія мистецтв»~5 хвилин; перейти на протилежний бік та обійти будинок з правої сторони. Орієнтир червона вивіска клубу «Наша експедиція». Ласкаво просимо до нас у гості!