категорії: блоґ-запис

Виставка живопису Олени Мельничук: «Фарби життя» в київській галереї «Wunjo-Art»

теґи: Виставка живопису Олени Мельничук: «Фарби життя»

Галерея Wunjo-Art представляє

виставку живопису Олени Мельничук: «Фарби життя».

З 1 по 17 липня 2014 року, у київській галереї Wunjo-Art за адресою: м. Київ, вул. Воздвиженська 9-19, відбудеться виставка живопису Олени Мельничук: «Фарби життя». Глядач побачить картини художниці олійного живопису в стилі «символізм»; виставкові роботи створені в період з 1980 по 1994 роки і представляють «романтичну лінію» автора.

Легкі образи, плавні лінії, стримані кольори. Лаконічність композиції і зосередженість на головній її ідеї в кожній картині – і хоч головним в кожній виставкової картині Мельничук є «лірика» – ми бачимо, що художник парадоксальним чином втілює її тут за принципом: ані кроку в сторону, ніяких компромісів, жодих відволікань від теми задуму, це властиво всій представленій на виставці серії робіт Олени.

Олена Мельничук говорить про ці картини: «У Радянський час мистецтво не було вільним як зараз. Робота в майстерні художником-оформлювачем: довелося малювати плакати. Плакати малювалися жорсткі, там працювала лінія і пляма. І коли було трохи часу на своє потаємне, я малювала те, що хвилювало, і користувалася технікою Аля-прима. Роботи написані в основному в два етапи. Роботи ніби всі сумні, але період життя художника не може бути відірваний від життя країни. Якщо дивитися художників Радянського часу в їх роботах присутня суворість. Я заздрю ​​молодим художникам, вони працюють легко і вільно. А тоді – час ставив в певні рамки художника. Не купувалися картини. У квартирах і будинках висіли важкі килими ширпотребу ...

Зараз працюю по іншому – легко, веселіше. Художник – це мислитель і все, що оточує – не може не хвилювати. Молоді сучасні художники творять чудеса. Вони вільні. У нас був інший час і цими роботами я хочу трошки про це розповісти. Без історії не можна. Так, можна малювати легкі, повітряні миті, але як вирвати те, про що ти думаєш і переживаєш?! .. »

Можливо, як зізнається автор, в роки створення цих картин – життя було більш суворе, ніж зараз. І романтизм автора, в цих роботах, відповідно також – «більш суворий». І це співзвучно, все ж, нашому українському сьогоденню – чи не так?!

У сюжетах робіт Олени – насамперед «жінка і навколишній світ». Переймаючись картинами цієї виставки Мельничук, і замислюючись – про що вони? – ловиш себе на тому, що в них жінка-художник показує як внутрішній світ жінки «програмує» навколишній світ – прямо тут, з її полотен. Таке відчуття осягає нас, і воно знову повертає до «основ» – важливих і актуальних сьогодні. (А що програмуємо ми? Які «барви життя»?)

Ймовірно, що ці «питання в дужках» – суть художньої філософії цієї виставки Олени Мельничук.

Особливістю виставки також стане музика, яку відомий композитор Юрій Мельничук створив спеціально для цієї виставки; і ця музика звучатиме в залі протягом виставки.

 

Картинна галерея Wunjo-Art знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Воздвиженська 9-19, в арт-просторі «Сахарный пакет» (Поділ). Вт-Пт: 12:00-18:00, Сб, Нед: 12:00-15:00. Вихідний – понеділок.

Про інші вихідні дні сповіщується на сайті галереї. Телефон менеджерів галереї (також з питань співробітництва):           +380 67 403 91 98 (88), e-mail: wunjo.art.gallery@gmail.com, website: http://wunjo-art.com.

Ласкаво просимо до нас у гості!