категорії: музика репортаж

ТОЛ, АННА і МегамасС у клубі «Бінго»

теґи: АННА, Мегамасс, ТОЛ, клуб, концерт, презентація альбому «Срібна Змія»

dsc_0213Нарешті відбулась одна з найяскравіших подій осені – виступ трьох гігантів альтернативної сцени України: ТОЛа, АННИ і МегамасСу. Цим концертом було започатковано «Срібний» тур у підтримку нового альбому гурту АННА «Срібна змія».

Ведучий заходу спеціально залишив день народження друга і приїхав до Києва з іншої області, аби підтримати «Іншамузика-family». За його словами, коли твій друг випускає альбом, це настільки приємно, що серце розривається на шматки від щастя.

Першим на сцені з’явився гурт МегамасС. Хлопці розпочали свою програму старим, проте мало відомим публіці і реструктуризованим, треком «Тебе лучше не знать». Одну з пісень виконавці присвятили найдорожчим жінкам, котрих не проміняють ніколи в житті – своїм матерям (пісня «Мать»). Вокаліст привітав АННУ з випуском нового альбому та запросив Віктора Новосьолова виконати в дуеті «Отца». В середині виступу автор текстів бенду Денис Дорофєєв начитував ліричні вірші у супроводі ніжного жіночого вокалу. Останньою була виконана добре відома пісня, про рідний край – «Донбас».dsc_0256

Загалом, МегамасС вважається одним з найяскравіших відкриттів останніх років на українській сцені. Гурт достатньо цікавий і технічний, проте, через змішання стилів та специфіку виконання, слухачу необхідно звикнути до їх музики. У підтримку «Срібного» туру група також виступатиме в Івано-Франківську (де відбудеться зимова Руйнація 2010), а крім того у Вінниці.

На дебюті альбому АННИ був присутній ТОЛ. Прозоров, як завжди, шматував публіку своїм вокалом та ідеями текстів, а музиканти гурту примушували качатись до безсилля.  Першим було виконано трек «Осінь», в кінці якого на публіку чекала несподіванка…зі стелі почало опадати справжнє листя, так осінь перейшла з вулиць до концертного приміщення. Зараз, як сказав вокаліст, гурт dsc_0450знаходиться, так би мовити, у стані «вагітності», виношуючи новий альбом.  Одну з пісень визріваючого альбому було виконано в рамках концерту.

Прийнявши привітання колег, на сцену піднялась АННА. Над створенням альбому «Срібна змія» гурт працював близько двох років. Тепер, за рік, музиканти проїдуться тринадцятьма містами України (в рамках «Срібного» туру), після чого приймуться за розробку нового матеріалу, для презентації свого проекту за кордоном.

Альбом вийшов дійсно цікавим, таке собі поєднання альтернативного металу, стоунера і пост-гранжу. Зал сприйняв новий звук «на ура», підтримавши виконавців, та влаштувавши дві стіни смерті (Wall of Death) і слем. По завершенню концерту, публіка викликала АННУ на біс для виконання «Карматрешу», під який танцювали всі! Так завершився один з найочікуваніших  концертів у Києві.