категорії: музика

Фестиваль «Фортеця» відбудеться в Білгороді уп’яте

теґи: DесьПоруч, Green Grey, Izzet, Proper Ganja, The Homebodies, Альона Вінницька, Алібі, Брати Карамазови, Врачи из Алма-Аты, ДОЩ, Комора, Морс, Ніхто, Ремонт води, Табула раса, Фортеця

Щоб потрапити на щорічний молодіжний Фестиваль «Фортеця», який буде проходити з 27 по 30 червня, в м. Білгород-Дністровський, що в Одеській області, вам знадобиться приготувати кошти. Оскільки сам фестиваль буде відбуватися на території фортеці, виручені кошти з проданих квитків спрямовується у фонд Білгород-Дністровської фортеці на розвиток музею.

Сама фортеця, яка знаходиться на березі Дністровського лиману, була споруджена ще в XII – XIV сторіччях і має чи неабияку історичну цінність. Саме це надає фестивалю неабиякого настрою та позитивних емоцій.

Історія початку Фестивалю відходить в недалекий 2004 рік. Триваючи 3 дні, фестиваль був поділений на різні музичні напрямки на кожен день. І день – поп-музика, ІІ день – рок-музика та реггі, ІІІ день – клубна музика. Кожен меломан міг насолодитися дуже якісною та різноманітною музикою. В самому першому фестивалю взяли участь такі гурти: «Вертеп» (м. Дніпропетровськ), молодіжна поп-група «Продакшн» (Одеса), групи «Алібі», «Табула раса», «Врачи из Алма-Аты», «Izzet», «Proper Ganja», «Морс», «Ніхто», «Ремонт води», Альона Вінницька (всі м.Київ), DJ Donatas (м.Дніпропетровськ), DJ Фонг та DJ Дені (м.Київ). Загальна кількість глядачів, що відвідала Фестиваль – понад 30 тисяч.

В наступному році, фестиваль вирішили подовжити ще на один день. Тому в 2006 році, усі глядачі, відпочиваючі та зацікавлені, яких складало вже 50 тис. могли вже насолоджуватися якісною музикою цілі чотири дні.

На офіційному сайті Фестивалю, усі небайдужі слухачі, до розвитку молодих українських виконавців або меломани, можуть прослухавши, віддати свій голос за вподобаний ними гурт та композицію. А також молоді, перспективні гурти, та виконавці можуть завантажити свої авторські треки та очікувати на оцінку інших відвідувачів сайту та що не мало важливо, від музичної ради Фестивалю, до якої входять: Дмитро Федорій, режисер фестивалю, Костянтин Костенко, директор студії звукозапису «Комора» та Сергій Степаненко, арт-директор клубу Docker Pub та басист гурту «Кому Вниз».

Вже з 3-го Квітня, молоді гурти, виконавці та автори мали змогу завантажувати свої композиції на сайт. Серед численних гуртів, які додали свої музичні треки на сайт, можна побачити і відомі українські гурти ,як: The Homebodies, DесьПоруч та ДОЩ ,який вже побував на сцені Фестивалю у 2007 році. Також на тій же ж сцені побували такі популярні виконавці, як: Алібі, Брати Карамазови, Табула раса, Green Grey та інші.

Вже до 10 червня, по словам Дмитра Федорія, будуть відомі назви гуртів, які приймуть участь у П’ятому Молодіжному Музичному Фестивалі «Фортеця».

Часу залишається вже й не так багато, тому зараз варто подумати де ви будете з 27 по 30 Червня.