Півфінал Євробачення: від Туреччини до Ісландії

12 травня, за кільканадцять хвилин до півночі стала відома перша десятка тих, хто позмагається у фіналі Євробачення 2009.

теґи: Євробачення-2009

Євробачення. Півфінал (частина перша)У Москві відбулось офіційне відкриття пісенного конкурсу Євробачення  – 2009. У рамках першого півфіналу претенденти з 18 країн Європи позмагались за участь у фіналі конкурсу, що відбудеться вже в суботу. 
За результатами СМС-голосовуння, а також за рішенням таємного журі було вибрано десятку учасників  суботніх баталій.

Потрапила до фіналу Туреччина, що її представила співачка Hadise із піснею «Düm Tek Tek» – саме їй європейські букмекери прогнозують перемогу.

Другий електронний конверт подарував путівку до фіналу представниці Швеції Malena Ernman, яка надихнувшись кіноповістю «Хроніки Нарнії», в образі білої стерви виконала пісеньку «La Voix».

Гурт Noa & Mira Awad від Ізраїлю, які таки вірять, що має десь бути інший вихід з усього, що коїться навколо у реаліях 21 століття, виконавши свою «There Must Be Another Way», втрапили до суботнього ефіру.

Євробачення. Півфінал (частина перша)Маскаради й карнавали Португалії представили гурт Flor-de-lis, тож хлопчик на ходулях буде плигати й далі під ритми «Todas As Ruas Do Amor».

Втретє за історію пісенного конкурсу представниця Мальти Сhiara позмагається у фіналі, цього року із піснею «What If We». На Євробаченні 2005, що проходило у Києві співачка взяла срібло Євровізії.

Після двохрічного фінського гард-року путівку Фінляндії до фіналу забезпечив танцювальний бенд Waldo's People із піснею «Lose Control».

Боснія і Герцеговина, яку презентує Regina, також у фіналі, із піснею «Bistra Voda».

Слідом за нею конверт відкривається й для представниці Румунії Elena з піснею «The Balkan Girls».

Євробачення. Півфінал (частина перша)Передостанній шанс представити свою країну випадає сестрам з дуету Inga & Anush та їх пісні «Jan Jan», Вірменія.

«Is It True?» – пісню з такою назвою виконала наймолодша учасниця цьогорічного пісенного конкурсу, представниця сніжної Ісландії, Yohanna, і таки правда – вирушила до фіналу.

Саме так виглядає перша десятка претендентів на перемогу, окрім незмінних фіналістів: засновників конкурсу, представників Іспанії, Британії, Німеччини, Франції, а також країни-минулорічної переможниці. Нагадаю, що Росію представляє українка Анастасія Приходько з піснею «Мамо», один куплет з якої звучатиме українською.

Поки відбувався підрахунок голосів, на сцені, у супроводі військового оркестру, з’явились найпопулярніші екс-лезбійки кінця 90-х, дует ТаТу, котрі виконали англомовну версію «Нас не догонят». На цьому сюрпризи першого півфіналу закінчились.

А тепер лишається чекати на виступ рідної Світлани Лободи, й сподіватись, що закордонщина вкотре прохаває українську енергію.

14 травня, 22.00 Півфінал (частина друга).

16 травня, 22.00 Фінал.