категорії: музика інтерв'ю

Life in Vacuum: Всі палять, п'ють і б'ються. Ексклюзивне інтерв'ю нашому порталу

Потужним музичним відкриттям літнього сезону, став у Чернівцях вже в статусі доброї традиції захід для неформальної молоді , та просто пошановувачів музики, що обпікає легені – шNU-rock-6!

В наданому меню хедлайнерами були канадійці High Five Drive та Life In Vacuum. І якщо перші так і не змогли завітати до України, то другі відіграли два шикарніших концерти в Чернівцях та Києві і завоювали цим симпатію публіки. Після закінчення туру, ми вирішили поспілкуватися з гуртом, поставивши 8 питань: про життя, творчість та Україну.

1. Розкажіть, як все починалось.

Саша Чорний (вокал, гітара): Я та мій брат почали займатись музикою досить рано, тому ідея створити гурт народилась з нашої непереборної пристрасті до неї . Зовсім випадково ми познайомились в піцерії з Діланом - відтоді стали не тільки чудовими друзями, але й нерозлучними музикантами.

Ділан Древенер (бас-гітара, клавіші, бек-вокал): Це було кохання з першого погляду! :)

2. Чому саме така назва для гурту?

Саша: Назва, як на мене, носить філософське навантаження наших поглядів на світ, на життя, на суспільство, якому ми живемо. Вакуум - це закрите приміщення в якому немає повітря, в яке заточує себе попри свою волю кожна людина. Але трапляються події, які відкривають тобі очі - ти переоцінюєш все побачене і почуте раніше. Твоя свідомість зазнає метаморфози.

3. Хто пише пісні. Яку емоційне навантаження вони несуть?

Саша: Пишу слова я. Загалом вони про повсякденне життя, про те що трапляється кожний день, про друзів.

Ділан: Про те наскільки we are sick about society! (сумно усміхається – прим. автора)

Саша: Скоріше – про нудне життя, від якого ми намагаємось втекти в музиці ...

4. Ви сказали, що рано почали займатися музикою. А в якому саме віці? І якими були ваші музичні уподобання та виконавці?

Саша: В мене все почалось десь в 9 років, у батька був акустичний інструмент на якому я пристрасно займався. Коли підріс, то підзаробивши трохи грошей купив свою першу електрогітару, яку тато заледве не розбив, аргументуючи свою злість, що слід гроші витрачати на щось більш корисне :)

Росс Чорний (барабани, перкусія): Займаюсь уже 6 років на барабанах. Хорошим поштовхом для мене було 6-місячне рутинне навчання в джаз-школі. Далі вже все вчив самостійно. Часу практикуватись завжди мало, адже музика не є прибутковою для нас на даний момент. Ми всі працюємо в одному ресторані , щоб якось заробляти гроші, оскільки освіти як такої у нас немає . Перші кроки свої робив під впливом відомого драмера - Тревіса Баркера, хоч зараз смаки істотно змінились. В даний момент ми знаходимось під впливом місцевих гуртів. Хоч музика у нас виключно панк-рок напрямку, але для загального розвитку ми не оминаємо інші стилі - від electro та progressive dance до джазу та фолку.

Ділан: Музикою займаюсь вже 4 роки. До Life in Vacuum грав ще в 4 гуртах. Клавішами займаюсь ось уже рік. Віддаю повністю себе музиці, бо для мене це найголовніше.

5. Чи будете ви продовжувати займатись музикою все життя, чи сім’я та робота візьмуть раціональний верх?

(Всі разом ) Only time will tell us!

6.Що вас найбільше шокувало в Україні?

Ділан: Відверто кажучи - я знаходжусь в культурному шоку. На вулицях люди жорстокі та грубі. - склалося враження, що всі навколо те і роблять, що палять, п’ють та б’ються.

7. З ким би хотіли з гуртів виступити на одній сцені?

Саша: Абзольц. Кияни мені дуже сподобалися, тож думаю з ними було б весело виступити разом.

8. Ваші загальні враження від виступів, інших гуртів та публіки.

Саша: Звук скрізь був, м’яко кажучи, shitty. Я себе майже ніколи не чув. А люди, здається, очікували зовсім іншого - на початку нашого виступу в Чернівцях було десь людей 50, а до останньої пісні ледве семеро достояло. Дуже сподобався чернівецький гурт 2BWА. У Києві когось виділити важче. А взагалі - було весело виступити в Україні. Для нас це великий досвід – сподіватимемося, що приїдемо сюди ще.