категорії: музика стаття

Про перетягання ковдр і канатів

Продюсерські аґенції (далі - ПА) в теперішній час становлення й розвитку нашого шоу-бізу - не рідкість, адже їх створюють усі, кому не лінь. Основне, чим можна виграти - оперативність розкрутки опікуваного музичного продукту.

Музикантам же, в свою чергу, не повинно бути байдуже, хто займеться проштовхуванням йоговізії в маси (на перший план може вийти далеко не музика), якщо він хоче, щоб його любили, знали та співали. А ще, аби-сте перепадав кусень шоу-бізового хліба: не єдиним же духом харчуватися.
Чули групу Таліта Кум? Мабуть, не потребує вона спеціяльних рекомендацій. Звичайно, сексуальна епатажність - то особиста справа солістки Юлії Міщенко. Але її розкрутка відбувалася завдяки неухильним старанням продюсера Віталія Пастуха, в той час, як він сам залишався в тіні. Можна висунути кілька здогадів стосовно того, чому цей тандем розлучився. Авжеж не через відмову у сексуальному експлуататорстві, яким славилась Юля. Тим не менш, сторони розійшлися... на користь продюсера. Про долю Таліти Кум відомо лише те, що в середині травня гурт готує випуск другого за рахунком альбому. А Віталій Пастух візьми й репрезентуй себе у іншому світілі:
27 квітня 2004 р. у Мода барі пройшла презентація нової продюсерської агенції МІА. Не важко здогадатися, що однією з ініціяторок "розлучення", а заодно і зачинателькою нової структури стала Марія Бурмака (власне, після її всеукраїнського туру і виникла ця ідея - прим. авт.). За короткий період тут освоїлись гурти: НУМЕР482, Вася Клаб (котрі свого часу співпрацювали з компанією "Максимум Музики" - прим. ред.), Таршис (протримавсь недовго), Вертеп, Сакраменто (про них ще почують), а згодом і сєвєродонецький гурт Джай Бату. Отже, всі ці виконавці укупі презентували себе й укохану ПА - хто краще, а хто гірше. Не відомо, з якою метою там засвітилась команда Сірик, представивши кілька своїх нових награнь - невже також хоче потрапити у продюсерські тенета? Вертеп, Сакраменто і Джай Бату ще працюватимуть над собою. А от НУМЕР482 спеціяльних коментарів не потребує. Як, властиво, і Марія Бурмака, котра цього вечора потішила дуетом з Гайтаною (пісня "Діти світла" була написана Марією спешл фор Гайтана, котра,  зазначу, доволі вдало розкриває її природні голосові дані).
Як нещодавно висловився пан Євтушенко: "Продюсер займається пошуком харизматичних виконавців". Якщо вона є, то, звичайно, все в порядку, лиш би дєнєжки. А як нема, тоді що? Зайнятись самонавіюванням? Чи відрізати кінчик язика?* Спробуйте - може, допоможе!

 

* посилання на книгу Рю Муракамі "Діти з камери схову"