Рецензія на альбом Фактично Самих "Lo-Fi TRавми" 2005рік

Сьогодні мова піде про новий альбом Фактично Самих під назвою "Lo-Fi TRавми". По-перше, чому саме така назва. Lo-Fi означає просто Low Fidelity (англ.. Низька якість, антонім поширеного позначення на звуковідтворюючих приладах "Hi-Fi"), а написання слова Trавми відображає використання в запису альбому барабанних синтезаторів типу TR). Загалом в запису альбому брали участь близько п'ятдесяти різних музик. З найвідоміших - це Анатолій Ульянов, Олександр Положинський, Олександр Сидоренко та Генрі Мюртинен. На відміну від попереднього альбому, "ЛоФі" "важчі" для душевного стану, але набагато легші у плані музики. Матів немає, і це приємно вразило. Два фічаринги, що увійшли до альбому вже входили в інші альбоми. Місцями такі от "ФакСи" нагадують Фарбованого Лиса, місцями Крихітку Цахес, але це особлива музика.

Писати рецензію на таке творіння складна і невдячна справа, адже кожен сприймає таку музику зсередини, як кажуть "шо в кого болить..."

Така музика, звичайно ж, не влаштує "високоінтелектуальну" аудиторію, яка преться від "Курв", проте і не влаштує тих, в кого вже виробився стереотип вульгарності і безглибинності пісень Карпи. Завіряю Вас, цей альбом варто послухати і варто послухати кілька разів, щоб проникнути у його глибину. Хоча в деяких піснях не варто шукати глибокого змісту, варто лише вслухатися в музику, і ось Ти вже танеш від власних почуттів, які, здавалось би, покладені на цю музику. Саме Твої і саме на Цю музику.

Єдина штука навантажує мозок. Це дурнуваті, на мою думку, скіти. Нащо їх впихати в такий альбом? Ні, вони не виділені окремими треками, лише один з них, це вступ. Чимось нагадує "Добрій вєчєр друзья..." з ТНМКівського НеФормату. Там усі вихваляють "ФакСів", а після того, як почули це, починають волати, які вони були не праві. Це навантажує мозок, коли впиваєшся в музику почуттями. Було сказано, що такий от альбом відображує СПРАВЖНІХ "ФакСамих".

Можу виділити "Очі твої" та "Діброву" особливою енергетикою та надзвичайною мелодійністю. Хоча це зовсім різні за змістом пісні. А загалом можна виділяти кожну пісню, бо в альбомі немає пісень, які думблюються за звучанням. Ви ніколи не переплутаєте перший з другим та третім мармуровим Богом, адже кожен цей "Бог" особливий і неповторний.

Варто тільки подякувати гурту "Фактично Самі" за чудову платівку, аналогів якій ще не вигодали, хоча й можна проводити багато паралелей. Заборонено слухати під час страшенного депресняку, особливо викликаного невдалим коханням.