категорії: музика інтерв'ю

«Роллік'с» розповіли всю правду про «стрибучого кроля»

теґи: Бандерштат, Роллік'с

Минулих вихідних, а саме – 8-9 серпня, недалеко від м. Луцьк, в селі Гаразджа відбувся фестиваль «Бандерштат 2009», який приємно здивував не тільки патріотичною, але й розважальною та музичною частинами.

В суботу хедлайнерами фестивалю були гурти «Маузер» (патріоти з Білорусі) та «Роллік’с», які й улаштували, як кажуть, «справжній розрив». У фронтмена команди Діми Ігнатова ми вирішили дізнатися, звідки ж у них стільки енергії, заряду, емоцій.

Чому за символ гурту ви обрали саме кроля?

Тому що він – стрибуча тварина, що відповідає настрою нашої музики.

Були ще якісь ідеї стосовно символу гурту?

Ні. Кроля затвердили одноголосно.

Вас не дратує те, що в людини необізнаної перша асоціація з гуртом «Роллік’с» – це годинник?

Ми самі в цьому винні. Мені ця назва не дуже подобається і я її сам не вигадував. Так просто історично склалося, а назву міняти ліньки було. Зрештою ми вже звикли, а коли людям пояснюєш, що це утворено з англійського слова, що в перекладі означає бавитися, галасувати і т.д., зустрічаєш приємний подив. Це іноді тішить.

Слідкуючи за вашим кролем, мушу визнати, що він дещо видозмінився, не плануєте в майбутньому змінити й назву гурту з «Роллік’с», наприклад, на «Кроллікс»?

Ніщо не стоїть на місці. Все може бути…

Як ви ставитесь до того, що вас постійно порівнюють з гуртом «Тартак»?

Спочатку переймалися цим, а згодом забили. Зрештою, аналогів у нас в Україні небагато, тому і порівнюють з тим, кого знають.

Ви би змінили при нагоді щось в самому гурті, назві, стилі чи лишили б усе як є?

Ми постійно змінюємося, переглядаємо свою творчість, виконання, вигляд, звучання. Це нормально. Якщо гурт не буде нічого переглядати в собі, він мало чого досягне.

Які кроки вже зроблено до виходу нового альбому і чи довго ще чекати?

Наразі працюємо над новим синґлом «Зупини час» і по ходу створюємо новий матеріал, аби то все разом записати. З вересня цей синґл буде запущений на радіо. Наразі готується декілька версій: одна з них зводиться в Канаді. Звісно, готуємось і знімати відео на цю пісню, але цей процес трішки затримується.

Цього літа відбулось багато різноманітних фестів, на яких з них Ви виступали?

Виступали у Львові, Володимирі-Волинському, Каховці, нещодавно на «Бандерштаті». Готуємось до фесту «Крок у Майбутнє», що відбудеться в Херсоні. Фестивалі мають бути платними. Але наші люди до цього ще не привчені. Хоча б символічна плата має бути, крім фестивалів соціального спрямування. Я вважаю, що з часом ми до цього звикнемо. А поки будемо набивати собі ґулі, як це трапилося зі «Свіржем».

Вам більше подобається кількість чи якість публіки? Чому? Бували випадки, коли доводилось грати для 5-10 людей?

Звісно подобається кількість, бо коли виступаєш для 5-10 людей, це сумно. Зрештою, кількість на очах може перетворитися на якість. Втім, ми можемо розкачати будь-яких людей і по кількості, і по якості.