категорії: стаття

Суч.укр.культура та SUMNO.com

День народження SUMNO.comБільше тижня минуло з дня проведення дня народження сучасної української культури. Пора підбити підсумки і зробити деякі висновки із проведення. Нагадаємо, що 14 жовтня – офіційний день заснування інтернет-видання про сучасну українську культуру SUMNO.com. І святкувалася, звісно, в першу чергу, друга річниця, обмита двома смачнючими тортами-соняхами.

НАШ детальний фотозвіт>>>

Мистецький Арсенал 20 жовтня перетворився на центр збору прогресивної молоді – багатьох тут можна було сміливо питати: «а який у вас нік?» Організатори, себто ми, вислухали вже безліч побажань і скарг на завше доблесну охорону, собачий холод, збіг із Молодістю, нецензурщина навпроти храму etc. Щодо останнього – зауваження абсурдне, мистецтво не має меж і обмежень, на жаль, ми начасту вигадуємо їх самі собі. Усі інші побажання втілимо наступного разу обов'язково – наступного року подібне дійство ми намагатимемося провести на початку осені, оскільки Мистецький Арсенал отопити нам не під силу. Ми знаємо, що не критикують тільки тих, хто нічого не робить, тож дякуємо за Ваше визнання.

День народження SUMNO.com Нарешті, очунявши від тільки мені й Богу відомих Арсеналівських перипетій та розділеної з більшістю святкової ейфорії, з вдячністю та задоволенням маємо за честь віддати належне тим самовідданим особистостям, творчим одиницям і просто свідомим та відповідальним СУМНОвцям, без чиїх ідей та зусиль свято не було б на стільки яскравим, теплим та затишним.

Отже, попереджуючи заклики на кшталт «Огласіть вєсь спісок, пожалуста!», не без насолоди почнемо з ботаніків-соняхознавців, у чиїх домашніх розсадниках за гранично короткий термін було з підручного поліграфічного добрива вирощено та виплекано увесь Арсеналівський урожай соняхів. Дзвінка, Тигра, Іриська, Даніель – ці імена мають значитися в змісті підручників з Біології. Та усім тим, хто надсилав-передавав Тигрі соняхи.
Подяка Чугайстру за дірки у стінах, банери, схеми ритуальних соняшників та купу того, що залишилося із мистецьким арсеналом назавжди (або до першого прибирання))).
Стокксу за два величезні соняхо-торти, які довелося їсти самим (повірте дуже хотіли поділитися, але форс-мажор завадив)
Подяка Дзвінці за влучний прицільний вогонь кухонними ножами по устіновій та мариніній!
Проліску за творчо-селекційні експерименти зі схрещення тих же таки соняхів з веб-адресою sumno.com
KIDу за уміння включати задній пропелер і бути одночасно всюди, кромсаючи журнали та розвішуючи парні композиції по всьому Арсеналу.
Тигрі за купу роботи та зокрема пензлики, олівчики, регіт та яскраві гуашеві візерунки, лише один погляд на які зі входу вселяв у душі відвідувачів небувалі меценатські настрої на користь укр..суч.культурі))
День народження SUMNO.comAntysyntezу та Віталінці разом із їх, як згодом з’ясувалося, «далеко не маленьким другом»*)) з яким вони наморгали купу неординарних та цікавих знімків.
Jazz - за теплу, бадьору та солодку підтримку усіх того потребуючих гостей. Саме вона відчайдушно і разом з тим привітно виконувала усі забаганки арсеналівських каво- та чайо-манів!
Назару та Аліні за складні метричні розрахунки та плетіння соняхо-герлянд.
Маленькій Лотті за те, що не дала нам померти з голоду ще до початку основного свята, а також за моральну та психологічну підтримку.
Справжньому Сільверфішу та Славінській за те, що вони таки одружилися, наші митці.
Ірисці і її барабанам - за намагання запропонувати усім свою допомогу та подарувати веселу усмішку.
Дівчатам в чорному (Машундру та Мелані), що винахідливо швидко клеїли на драбині соняхо-вісюльки.
Просто Наді за внесення у підготовчі роботи елементу врівноваженості та спокою, а також за елегантну охорону таких безмежно цікавих для гостей засценівских теренів.
Юрасю Красюку за лохотрон і моральну підтримку
Отцю Лукічу за транспортування лохотрону, залізну витримку під натиском здивованих пасажирів метрополітену (наче лохотрону ніколи не бачили, їй богу)
Артему Захарченко та компанії за Radio Live.
Дмитру Єрмолову за відеоперфоменси.

День народження SUMNO.comОсоблива подяка нашим партнерам:
Мистецькому Арсеналу
та особисто Андрію Доценку та Ярославі Подунай,
Нашому Формату та особисто Владиславу Кириченку,
Коронації Слова та особисто Олексію Власову
Шоу-Біржі та особисто Сергію Литвинюку та Андрію Козелкову

І всім і всім хто , допомагав, підтримував, кого ми, можливо, забули, та, звісно, тим, хто заважав**

Дякуємо виданням, які висвітлили нашу подію:


«Після чергових яскравих виступів та декламацій з’являється віра в те, що українська сучасна культура відсвяткує ще не одне день народження. Особливо, якщо в неї буде поціновувачів не менше, аніж зібралося того вечора в «Мистецькому арсеналі».»
http://culture.unian.net/ukr/detail/185675



«У Київському Мистецькому Арсеналі відбувся Другий день народження сучасної української культури. Організований некомерційним Інтернет-виданням про культуру SUMNO.com, ДП Культурно-мистецький та музейний комплекс Мистецький Арсенал. У святкуванні взяв учать Сергій Жадан, який прочитав кілька віршів з його нової збірки Марадона. Також Sumno вітали поети-двотисячники, які репрезентували Радіо Live, експериментальне читання віршів у темряві. А останнім акордом святкування був концерт гурту Мертвий Півень.»
http://novynar.com.ua/galleries/set/283



«Претензійну назву «Другий день народження сучасної української культуру» організатори пояснили таким чином: мовляв, перший день народження відбувся невідомо коли, а тепер глядачі побачать «перезавантаження».»
http://www.telekritika.ua/news/2007-10-22/34500


«Молодь на святкуванні “Другого дня народження сучасної української культури” в “Мистецьком Арсеналі” в Києві в суботу, 20 жовтня 2007 р»
http://photo.unian.net/ukr/themes/5118/


«Недостроенный "Арсенал" в тот день было просто не узнать, по стенам были развешаны подсолнухи, черно-белые фотографии с прошедших концертов, театральных перформансов, портреты корифеев современной украинской литературы. Одним из самых популярных развлечений было "украшение" стен книжками современных российских писателей. Каждый желающий мог принести и проткнуть ножом любую, по его мнению, некачественную книжку. Наибольшей популярностью пользовались дамские романы и детективы. Большинство предпочитало прикалывать к стене книжки Дарьи Донцовой.»
http://www.segodnya.ua/news/581389.html


День народження SUMNO.com «Холодні стіни Мистецького Арсеналу приязно зустріли публіку, зацікавлену в суч. укр. мистецтві. Зала була оформлена банерами «SUMNO.com», соняшниками-логотипами, проткнутими ножами російськими попсовими книжками, гітарами та подвійними речами.»
http://artvertep.com/news/4174.html


«Все поставила на місце пресконференція, на котрій Богдан Логвиненко та Місько Барбара в двоголос пояснили, що таке скорочення віку українського мистецтва не марне нахабство, а відбиття ідеї що сучасна культура народжувалась у наш вік, на наших очах. З тих слів потеплішало, ще більше потеплішало, коли просторе приміщення Мистецького Арсеналу почало повнитися людьми. До зали йшли поети і музиканти, митці і менеджери, визнані письменники і студентство. Чекали Жадана, чекали Півнів, чекали чогось рідного і світлого, як ті паперові соняхи, що були розвішані геть скрізь на тлі сірих кам'яних стін.»
http://rock.kiev.ua/arhiv/2007/357/



а також:

«ТЕТ»5-му каналу, «ТЕТ» та передачі «Книга.ua» на «Першому Національному»


* як хто, в силу своєї розпусності, не здогадався, то йдеться про фотоапарат,
** все одно у вас нічого не вийшло!:)