Вічно молода Каті Chilly. Рецензія на останній альбом "Я - молодая"

Я – молодая В далекому 1998 року світ побачив дебютний альбом Каті Chilly "Русалки in da house". Катя найперша поєднала автентичну українську пісню з електроникою, обігнавши на декілька років своїх колег. Кілька років затишшя в осередках ЗМІ насправді виявились роками плідної роботи співачки. За цей час Катю Chilly вже встигли забути, навигадувати багацько пліток про зміну зовнішності, відправити в космос, потім знов згадати, але вже в дуеті з фронтменом "Тартака" Сашком Положинським. Для когось цей дует став відкриттям співачки, як-не-як вікова категорія слухачів, як і вони самі, не стійка. Тепер, тримаючи в руках диск "Я – молодая", не відчуваєш такого вікового відбитку, який мав би залишитись не тільки на обличчі співачки, але й всередині альбому.
Альбом "Я – молодая", мабуть, одна з найбільш довгоочікуваних платівок українського музичного ринку. Підкріпивши жадобу новоспечених прихильників та слухачів старої закалки макси-синглом "Півні" та однойменним анімаційним кліпом, доробкам до альбому був присвяченний ще один рік.

"Я – молодая" – це гримуча суміш, на перший погляд діаметрально протилежних музичних речовин, – фольклору та сучасної електронної музики. Концепцію альбому складають народні слова та музика, але вже у власній обробці Каті Chilly та її команди.

В тендітній співачці органічно співіснує сильний голос, місцями нагадуючий оперні партії. Це майже суміш всіх існуючих смаків в одному – тонко, майстерно, відверто та пікантно.

В альбомі немає нічого зайвого. Його також підкріплює дует з Сашком Положинським "Понад хмарами", але вже з точки зору концептуальності та аранжування Катіної команди. І, як не дивно, 13 треків лунають на одному піднесенні – високо та глибоко, світло і радісно.

Альбом виправдає сподівання тих, хто так довго на нього чекав – найкращі традиція неповторності співачки збережені. Справжні музичні гурмани заправляють свою колекцію гострим соусом Chilly, який насправді матиме гіркувато-освіжаючий смак, – смак неочікуванний, але в будь-якому разі цікавий та споживний.


Трек-лист:
1. Крашен вечір
2. Півні
3. Тебе нема
4. Вишенька
5. Красно-ясно
6. Син
7. Я – молодая
8. Понад хмарами
9. Electronique superstar
10. Криниченька
11. Сонце
12. Зозуля
13. Любов моя