категорії: інтерв'ю

VovaZiL’vova: «єдине істинне, що є — це ЛЮБОВ!»

Vova Zi L'vovaПримітка головного редактора:
Багато-хто кричить, що Вова - це «підкидний» націоналіст, що він просуває «ніґґєрську культуру». Так от, що я хочу сказати, любі шовіністи та антиглобалісти. Кожна держава має цінувати власні традиції та усіляко захищати свою самобутність, але не шляхом винищення чи приниження інших. Якщо ти націоналіст, маєш просувати своє, а не руйнувати інше.
Колись пересікаліся шляхи із Вовою і, повірте на слово, це справжній українець, що не цурається ні мови, ні національної самобутности.
Але перейдемо до інтерв’ю...

— Хоч на дворі вже давно 2006 рік і час підбивати підсумки минулого року, можна сказати, пройшов, та все ж, що тобі приніс 2005 рік, наскільки він був вдалим для тебе, і чи хотілося б щось змінити?

2005 був прекрасним роком мого життя! Я закінчив студіювання в інституті Кіно і Телебачення, став ведучим хіп-хоп хіт-параду на М1 і таким чином цілком перейшов у доросле життя. Лотім побував у Польщі на концерті Snoop Dogg'a - одного з моїх улюблених виконавців, а також вперше в житті відвідав Чехію, зокрема Прагу і Карлові Вари. Прекрасний рік за всіма показниками. Кращим буде хіба-що 2006! :)

— За кілька ефірів твій хіт-парад справді почали дивитись «і дорослі і діти», він подобається всім «від Кувалдіна до Васі Фролової», неординарний, веселий і неповторний ведучий, в оточенні чарівних дівчат, одразу припали до душі глядачам. Якби не було VovuZiL’vova, то рано чи пізно його б вигадали. Та от ти з’явився на екранах, і тепер постає питання, де ж раніше був VovаZiL'vova, чим займався?

До 16 років жив у Львові. (Несамовите місто! Тим, хто там не був, обов’язково треба його відвідати! :) Після школи (яку я закінчив з однією трійкою з хімії) збирався їхати у США, грати баскетбол. Трошки не склалось. Моя тодішня дівчинка їхала в Київ вступати до Інституту театрального мистецтва ім. Карпенка Карого, я поїхав за нею. Вступив до пана Поплавського (привіт Вам, і ще раз дякую!), 5 років повчився, (з дівчиною, до речі, розійшлись ще під час вступних іспитів. За рік вона одружилась, ще за рік народила дитину :) а потім, в наслідок великої кількості самонавіювань, позитивного світосприйняття, чіткого розуміння того, Що хочеться робити, таланту і прагнення його реалізувати, я опинився там, де я зараз знаходжусь.

— Ти вже звик до Києва чи ше сумуєш за Львовом? Часто буваєш в рідному місті?

Звик. Як-не-як шостий рік я вже тут. За Львовом не сумую, просто люблю там знаходитись. Їжджу до друзів та родичів на дні народження, на хіп-хопові імпрези, коли запрошують, і час від часу, коли щось в Києві починає напрягати — я їду до Львова трошки заспокоїтись, відпочити і поспілкуватись з рідними.

— Можеш порівняти мрії, плани, погляди на життя VovuZiL'vova, який тільки вирішив лишити рідне місто і перебратись до столиці, і мрії та погляди теперішнього VovuZiL'vova, популярного ведучого міжнародного музичного телеканалу М1? Щось змінилось?

Порівняти... Деякі мрії я втілив в життя, зокрема що стосується власної хіп-хоп передачі на М1. Натомість з'явились нові мрії. Про сольну кар'єру, про можливість викликати у людей позитивні емоції, про самовдосконалення і розвиток, про гармонію з собою та світом навколо. Планую втілити всі ці мрії в життя. Більше того, я навіть роблю конкретні кроки для цього! :) Погляди теж змінились. Я читаю багато літератури з особистісного розвитку, проходжу через різні життєві ситуації, знайомлюсь і спілкуюсь з людьми, спостерігаю за собою і ними — все це змінює мої погляди. Переважно в той бік, який мені подобається більше.

— Ти-зірка, і для когось VovаZiL'vova — людина, на яку стараються бути схожим, а з кого сам VovаZiL'vova бере приклад, якщо не зараз, то, можливо, раніше, в дитинстві?

Дякую за зірку. Я намагаюсь брати не тільки приклад, а взагалі те хороше, що помічаю в людях і чого немає в мені. Риси характеру, позитивні звички, погляди на життя. У мами вчуся вміти у всьому бачити щось хороше. Ще в когось — ще щось :)

VovuZiL'vova— Наразі в твоєму розпорядженні півгодини ефіру, а якщо б твоїми були 24 години на добу? Яким би був телевізійний канал VovuZiL'vova?

Це буде хороший телеканал! Інформаційно-розважальний. Молодіжний. Діти дивитимуться його, бо їм хочеться бути дорослішими, а дорослі, бо їм хочеться відчувати себе молодими :) Тільки позитивні новини. Хороша музика. Хороші передачі. Хороші фільми і мультфільми. Все без вульгарності (попри те, що це так добре продається), сучасною українською мовою і з аудиторією, яка дивитиметься цей канал з будь-якої причини, але тільки не через те, що їй нема більше чим зайнятись.

— За твоєю роботою спостерігають мільйони глядачів, а от як і де VovаZiL'vova любить відпочивати? Де тебе можна зустріти в житті?

Серйозно, мільйони??? Бо я навіть не впевнений, що моїх глядачів так багато. Я намагався з'ясувати це, але мені ніхто не каже навіть приблизні цифри... :) Я не любитель тусуватись в клубах. Проте інколи я там буваю. Люблю відпочивати вдома у друзів. Влітку на природі. Намагаюсь щоб відпочинок був активним. Інколи вдається. Де мене можна зустріти?.. В зал тренажерний ходжу, але з самого ранку, тому там мене навряд чи хтось зустріне...В баскетбол граю, коли тепло на вулиці.

— Яку музику слухаєш вдома, по дорозі на роботу..? Хто з українських виконавців тобі подобається?

Окрім хіп-хопу (а його насправді д-у-ж-е багато і він д-у-ж-е різноманітний, повірте) я намагаюсь слухати різну музику. З українських — ОЕ, Руслана, Тартак, ТНМК, Плач Єремії, Піккардійська Терція, Марія Бурмака, Скрябін, Неон... Нових хороших гуртів багато з’являється. Я тішусь за українську музику. В нас все добре і з часом стає ще краще!

— Часто проводиш час, читаючи книжки? Які твої улюблені письменники? Серед них є українські? Твоє ставлення до сучасної української літератури? Серед відомих людей дуже популярним стало написання книжок, ти сам над цим ніколи не задумувався?

Намагаюсь щодня читати. Виходить по різному. На даний момент улюблений — Ніл Доналд Уолш. Його книжку «Бесіди з Богом. Незвичайний Діалог» я щойно перечитав вдруге. Це ще одна книжка, що змінила моє життя. З українських письменників, мене, як і багатьох вразив і захопив Любко Дереш зі своїми «Культ» та «Поклоніння ящірці». Планую ознайомитись з творчістю Андруховича, Іздрика та Жадана. Десь два роки тому ДУЖЕ мене пропер (інакшого слова не підберу) Тарас Григорович. Те, що у школі примусово вчилось — то таке. Коли мені самому захтілось його почитати — я читав і був вражений. Люблю Шевченка. Є і в мене кілька ідей щодо писанини... Але наразі я реалізовуватиму ідеї щодо музиціювання.

— В житті, по роботі, мабуть, доводиться знайомитись з різними людьми, на що ти найперше звертаєш увагу при знайомстві з людиною? Що цінуєш в людях? Справжній друг, для тебе, це — ...

Під час розмови, я просто розумію: цікаво мені спілкуватись з людиною чи ні. Резонують думки людини з моїми чи ні. Потім роблю висновки. В людях ціную те, що ціную і в собі: прагнення до розвитку і самореалізації, позитивне світосприйняття...
Справжні друзі - нагодують, якщо пусто у пузі,
Справжні друзі - заспокоять, якщо я у напрузі. (рядки з моєї пісні «Справжні друзі» :) Текст всієї пісні друкувати не буду, але це два з багатьох критеріїв.

— Ти називаєш себе національно-свідомим патріотом. Що в твоєму розумінні націоналізм, патріотизм?

В якійсь енциклопедії вичитав, що націоналіст — це людина, що ставить інтереси свого народу вище за інтереси інших народів, не завдаючи при цьому ніякого клопоту іншим. Чи якось так... :) З патріотизмом щось подібне. Якась елементарна повага до традицій, предків, сучасників. Загальнолюдські поняття по відношенню до своєї Батьківщини. Просто багато-хто спекулює багато-чим, внаслідок цього, багато-чого втрачає своє первинне значення... Але врешті-решт, кожному своє, і кожен обирає для себе, яких думок і поглядів притримуватись.

— Цікавишся суспільно-політичним життям в Україні?

Цікавлюсь. Я ж національно-свідомий патріот!

— Як ставишся до таких явищ, як конфлікти і суперечки з приводу визнання воїнів УПА, sms-референдуму про надання російській мові статусу другої державної мови в Україні?

Конфлікти і суперечки були і будуть доти, доки люди не зрозуміють, що єдине істинне, що є - це ЛЮБОВ! Але це тема інакшої розмови :) В контексті даного питання, я намагаюсь, знову і знову, ставитись до ВСЬОГО спокійно. СМС мені приходили, але я ніц нікуди не відсилав. Проте, я Не хочу, щоб російській мові надавали статус другої державної мови! Я вважаю що нам це Не потрібно! Хіба-що після того, як Росія надасть аналогічний статус нашій солов’їній! :)

— Наприкінці хочеться спитати про плани на майбутнє, коли вже нарешті VovаZiL'vova представить свій обіцяний сенсаційний проект? Можливо привідкриєш хоч кілька таємниць?

Це буде скоро. Скоріше, ніж хтось міг би подумати. Просто даю трохи часу Тартаку і пацанам з ТНМК, аби ще поїздили з концертами, і продали кілька примірників своїх платівок. Бо, коли Вова зі Львова випустить свій дебютний альбом, то хлопчики й дівчатка, а також їхні мами і тати будуть слухати/дивитись/ходити на концерти до Вови зі Львова, а не до когось іншого! Зовсім маленькі діти і так обожнюють мою програму, а оскільки бабусі з дідусями бавлять тих маленьких дітей — вони теж будуть любити Вову зі Львова!

— Що VovаZiL'vova хотів би побажати нашим читачам і своїм прихильникам?

Проживайте життя так, щоб кожного наступного дня ви не шкодували про день попередній. Любіть себе і тих, хто навколо вас, бо, як би банально це не звучало, насправді, нічого важливішого в цьому житті НЕМАЄ! Мир.