категорії: репортаж стаття

Як французи в Україні билися за гроші або International Street Dance Fest «Open UA vol.4».

теґи: hip-hop, house, International Street Dance Fest «OPEN UA VOL.4», LOCKING, POPPING, PREPARTY OPEN UA, SKY HALL, танці

Фото 196З 8 по 11 жовтня в Києві на танцювальному майданчику SKY HALL проходив International Street Dance Fest «OPEN UA VOL.4». Цей проект було засновано в 2006 році в Сумах, і за 4 роки свого існування він збирає на майданчику прихильників танцю з України, Росії, Білорусі, Молдови, Латвії, Польщі, Франції, Італії.  Фестиваль є значним етапом у розвитку танцюристів, які беруть у ньому участь, тим більше, що в цьому році в рамках проекту проводився відбір найкращих кандидатів з різних стилів (HIP – HOP, POPPING, LOCKING, HOUSE) для представлення України на одному з авторитетних європейських фестивалів по хіп-хопу JUST DEBOUT, який щорічно проходить у Франції.

В рамках фестивалю, а саме, перед його початком в SKY HALL було проведено – PREPARTY OPEN UA VOL.4 де разом з усіма тусавались такі танцюристи, як Junior, Mr.Byron, Mamson – французи та Alex Russo. В передчутті змагань учасники, судді та просто ті хто проходили мимо, показували все, що вони вже вміють, і чому змогли навчитись, змагаючись між собою в імпровізованих боях (батлах) та дружніх джемах під музику ді-джея OZON. Атмосфера була невимушена, а тому подивившись, як роблять це профі під музику HIP-HOP, HOUSE, FUNK, D-n-B почали танцювати, трусити сідницями, робити кач і не тільки усі присутні (навіть ті, що просто проходили повз).

Preparty_OPEN UA_VOL 4В контесті приймали участь більш ніж 300 танцюристів з України, Росії, Білорусі, молдови та Франції. Фестиваль мав 2 етапи, спочатку в рамках Preselection відбирались танцюристи для змагань (батлів) до 1/12 фіналу. А далі. Починаючи з 1/4 в соло та дуетах за результатами жеребкувань визначались суперники. Які й змагались між собою. Найкращий з тих, хто брав участь у батлі і стає переможцем. А переможців як відомо чекають не тільки слава й визнання. Але й призовий фонд! Вирішувати його долю довірили всесвітньо відомим зіркам танцювального мистецтва – Mr. Byron (для тих хто не в тємі танцював з Janet Jackson, Brandy, Mc Solar), JUNIOR ALMEIDA (всесвітньо відомий танцюрист попінга і локінга, лідер команди BOOGIE LOCKERS) , MAMSON (вважається найсильнішим танором по хаусу), всі троє –французи та SLAM a.k.a. АНТОН ПАШУЛЯ ( один з найсильніших танцюристів крампа Европи та СНД)

Крім того, в рамках Фестивалю для підвищення майстерності учасників, були проведені курси DMS UA (Dance Music School) та Grand Workshop OPEN UA, котрі провели члени міжнародного жюрі за напрямками.

Фото 137А тепер головне, переможці по номінаціям:

HIP – HOP 1vs1- MAKSIMUS (No limit, Москва, Черкаси)

POPPING 1vs1 – OZON (Київ, Україна) (він же, ді-джей, горжусь))))

LOCKING 1vs1- ANTONIO (The ZOO, Самара, Росія)

HOUSE 1vs1 – KAPELLA (Париж, Франція)

KRUMP 1vs1 – ТWIN SLAM (No Rulez, Сімферополь, Україна)

HOUSE 2vs2 – KAPELLA (Париж, Франція) & Hagson (Париж, Франція)

HIP – HOP 2vs2- MAKSIMUS (LIVE4.1, Черкаси, Україна) & ZULU (LIVE4.1, Київ, Україна)

 

Декілька слів про сам проект – International Street Dance Fest OPEN UA VOL.4 спільний проект продюсерского центра F&V PROMO GROUP та шоу-простору SKY HALL, об’єднавши за 4 роки свого існування прихильників танцювального андеграунд- мистецтва з України, країн СНД та Европи. Місією проекту є – становлення та розвиток танцювальної культури в Україні, підвищення кваліфікації не тільки викладачів-хореографів, але й танцюристів і новачків.Фото 176

П’ять копійок від себе особисто:

Для мене, як для людини яка віднедавна почала займатись танцями, відвідини такого фестивалю – це дійсно подія, адже я побачила багато нового, унікального, цікавого, чужі помилки та досягнення, стилі танцю, хто як чує музику (виявляється не всі її можуть почути). Скажу чесно, щелепа відвалювалась мільйон разів, особливо коли свою майстерність показували судді (і це вам не електрик 3 розряду з "Танцюють всі"), і захотілось неодмінно навчитись хоч 10 % того, що вони вміють. Сподіваюсь, що наступного року відвідати ювілейний OPEN UA, чого і Вам бажаю!