категорії: музика

«Мертвий Півень» записав два альбоми

теґи: Каша Сальцова, Кримінальні сонети, Мертвий Півень, Мертвий Півень. Вибраний народом, Флюгери Львова, Юрій Андрухович

Мертвий ПівеньУкраїнський рок-гурт «Мертвий півень» закінчив роботу над новим альбомом «Кримінальні сонети». Записувався він у Львові впродовж чотирьох днів. Альбом містить п'ять пісень на вірші з циклу «Кримінальні сонети» Юрія Андруховича. На платівці пісні гурту розмежовані читаннями віршів самим Андруховичем. З п'яти записаних пісень лише одна виконувалась раніше, усі ж інші – абсолютно нові.

Одночасно з «Кримінальними сонетами» світ побачить ще один диск – «Мертвий Півень. Вибраний народом». Його гурт записав 13 квітня наживо в київському клубі «Докер Паб». Крім «Півнів» на платівці звучатиме голос солістки гурту «Крихітка Цахес» Каші Сальцової, разом з якою було виконано пісні «Ми помрем не в Парижі» та «Коли ти смієшся».

4 травня, в неділю, о 10 годині ранку відбудеться презентація цих двох платівок у дворику львівської ратуші на вже традиційному «Прокиданні Мертвого Півня» у рамках «Флюгерів Львова». На презентацію також завітає Юрій Андрухович. Вхід – 30 гривень.