«Біла мла»: Примітивний сценарій не врятує навіть краса Бекінсейл і Антарктиди

теґи: Антарктида, Біла мла, Кейт Бекінсейл

From WhiteoutПеред прем'єрою сподіваєшся отримати задоволення від трилера, дії якого розгортаються серед засніжених гір, полярного сяйва, товстенного льоду, а на допомогу до краси даного регіону відправляється сексапільна Кейт Бекінсейл. Ну як тут можна зняти непоказну картину? А виявляється – можна, для цього варто звернутися до режисера Домініка Сени й сценаристів «Білої мли» – вони готові надати свої платні послуги.

Те, що це – все-таки трилер, підтверджує трейлер, але не саме кіно. Це не вперше, звичайно, просто чергове розчарування завжди буде сприйматися негаFrom Whiteoutтивно. У трейлері досить красиво обіграли те, чого у фільмі немає взагалі. Ну й детективна складова також «гарна». Можливо випадково, але я відгадав ще до кінця фільму, хто ж є найголовнішим лиходієм. Підозрюваних було не так уже й багато, на моє щастя, але на нещастя творців.

Чи в такому вигляді уявляв «Білу млу» Домінік Сена? У його послужному списку значаться такі фільми, як «Пароль Риба-меч» з Джоном Траволтою і Х'ю Джекманом, «Викрасти за 60 секунд» з Ніколасом Кейджем і Анджеліною Джолі, «Каліфорнія» з Бредом ПіттоFrom Whiteoutм і Девідом Духовни. Тобто, досвід роботи з акторами першого рангу він мав неабиякий, але чи дав він йому щось? Швидше ні, адже режисер просто жахливо зняв «Білу млу», яка явно не прикрашає його кар'єру, яку критики та інші кіноглядачі постійно критикували, і я цілком розділяю їх погляд.

Кого б не поставили на місце Бекінсейл, фільм однаково виглядав би так само огидно. Що-небудь зробити акторам було не під силу, як вони не намагалися. Але Кейт Бекінсейл все ж таки відноситься до тих позитивних моментів у фільмі, що вже – щось уFrom Whiteout нашому випадку. Нехай Кейт і не показувала якоїсь неймовірної гри, але вона цілком органічно підійшла до подій фільму. Так само досить непогано зіграли Габріель Махт і Том Скерріт, добре ввійшовши у свої образи.

Крім акторів, особливих претензій не виникає до саундтреку і зйомок, хоча можливостей для більш якісної роботи було безліч. Але, маємо те, що маємо, нічого зараз вже не змінити. Начебто привабливий проект виявився пустушкою, про яку хочеться швидше забути. Благо, зараз без проблем можна знайти трилер набагато кращий за цей.