«День, коли Земля зупинилась»: Інопланетяни забули про наше вміння плакати

теґи: Дженніфер Коннеллі, Кіану Рівз, фантастика

Рімейки - річ найчастіше невдячна й дуже непередбачувана. Часом, рімейк несподівано може перевершити оригінал, правда буває це вкрай рідко. Режисер Скотт Дерріксон (з його робіт можна виділити лише «Шість демонів Эмілі Роуз») клявся продюсерам у любові до оригінального фільму й майбутнього проекту, от вони його в режисерське крісло й посадили. Нічого хорошого з цього не вийшло, а ми з вами в підсумку побачили чергове «порожнє» кіно.

Творці вирішили акцентувати увагу на проблемах нашої екології, але зробили це дуже посередньо й ніяк не пояснюючи суть проблеми, тому мало віриш у наміри інопланетянина, який прибув на нашу планету із попередженням: якщо людство не схаменеться, Землю буде знищено ззовні, оскільки вона становить загрозу для Всесвіту. Але глядач не поведеться на цю дешеву пропаганду про шкоду забруднення природи. Хоча яка там пропаганда - головною метою фільму було відбити бюджет для компанії-замовника.

Незважаючи на прогнозовану масштабність, бюджет становить усього 80 млн. доларів - далеко не вражаюча сума для знищення непутящих землян. Спецефектів украй мало, але вони виконані на досить високому рівні. Сюжет розвивається надто повільно, з обов'язковою присутністю банальних сцен, тому рідкісних сплесків екшена очікуєш із нетерпінням. Нагнітати обстановку намагалися за допомогою роботи оператора й композитора, але належного не досягли.

На роль убивці нашої планети запросили Кіану Рівз, напевно, заплативши йому кругленьку суму. Кіану не був переконливий жодної хвилини на екрані, що, втім, останнім часом, уже не надто дивує. Дженніфер Коннеллі скоріше виконувала функцію привабливої приманки, а Джейден Сміт прекрасно показав, будь він не Смітом, а яким-небудь Коллінзом - не бачити йому ролі в цьому фільмі.

Одним із найяскравіших епізодів у фільмі є кінцівка. Красива за технічним виконанням, але абсолютно безглузда. Після фільму інопланетяни, що зазіхнули на людську расу, вже не здаються такими могутніми й розумними, адже звичайна сльозлива сцена на цвинтарі здатна кардинально змінити їхнє рішення. Проходимо повз, пані та панове, це кіно можна переглядати як тло - без емоцій та ще й з відсутністю якісної постановки, але ж ми з вами заслуговуємо на краще.