«Геймер»: Ігри стали реальнішими і жорсткішими

теґи: геймер, Джерард Батлер, маніпуляція, ігри

From GamerДо нового проекту тандему Невелдайн-Тейлор було прикуто дещо тривожну увагу. Адже їх попередній фільм «Адреналін 2: Висока напруга» вийшов досить посереднім, навіть без найменшого натяку на який-небудь вміст. Так що ж ми маємо в «Геймері»? Мабуть, це – їх кращий фільм на кінець 2009 року, але це далеко не межа, треба покращувати свій рівень.
From Gamer
У «Геймері» реалізовано вкрай непогану ідею, показане цікаве бачення майбутнього нашої планети. Тільки ок Невелдайн і Тейлор – не ті люди, що здатні з такого світу створити цукерочку, яка спокусила б своєю начинкою більшість глядачів. Вийшов черговий одноразовий бойовик з претензією на щось велике. Хоча, безумовно, можна було розвинути тему куди крутіше, ефектніше і захопливіше.

Те, що змістовно фільм нікуди не годиться, зрозуміло, але інколи діалоги просто-таки б'ють наповал своїм примітивізмом. Момент, коли Джерард Батлер не надто володів собою, багатьом запам'ятаєтьсFrom Gamerя. Коли 17-ти літній геймер говорить героєві Батлера: «Пригадай, що у тебе є яйця» у ситуації, коли треба проявити реакцію, точність і швидкість, напрошується питання до сценаристів: невже в майбутньому наші мисливські навички залежатимуть від статевих органів?. Це ж яка фантазія має бути, аби в таке повірити.

Взявши на головну роль Джерарда Батлера, творці не помилилися. Вже хто-хто, а він може тримати фільм на собі (згадуються «300 спартанців», в першу чергу). Не важливо, це комедія з ухилом в романтику або чисто екшн-муві, БFrom Gamerатлер добре грає і продовжує нарощувати свою популярність. Та і в «Геймері», окрім нього, важко когось виділити. Лудакріс знову жахливий (може досить вже йому відволікатися від своєї музичної кар'єри?), Майкл С. Хол виглядав якось мляво, явно не витягуючи свою роль. Жіночі партії також нічим особливим не запам'яталися.

Прикро, але знову непогана ідея (хай і не нова) була занапащена не дуже досвідчиними фільм-мейкерами. Можливо, Марк Невелдайн і Брайан Тейлор в майбутньому створюватимуть гідне кіно, але поки що до цього їм ще далеченько – занадто багато помилок вони припускаються. І, мабуть, їм варто наймати когось для написання сценаріїв, а то в них це виходить дещо примітивно.