«Операція Валькірія»: А ти з нами в цій змові?

теґи: Гітлер, Друга світова війна, Том Круз, історія

From Valkyrie

Останні проекти Брайана Сінгера й Тома Круза були досить посередніми (роль Круза в стрічці «Грім у тропіках» все-таки епізодична, тому її не рахуємо). «Повернення Супермена» і «Леви для ягнят» можна сміливо відносити до фільмів, що не виправдали надій. Але якщо для Круза «Леви для ягнят» став просто невдалою картиною, то Сінгер, маючи у своєму розпорядженні майже 300 млн. доларів, завалив перезапуск «Супермена». Хто б міг подумати, але їхні кар'єри на сьогодні врятував Гітлер, якого вони спільно намагалися вбити у фільмі «Операція Валькірія».

Недовіра до фільму перед переглядом існувала й причин для цього було доволі багато. Військова тематика вимагала до себе великої уваги, адже лише так можна отримати бажаний результат. Заяви в різних виданнях про те, що Круз ледве не рік готувався до складної ролі полковника Штауффенберга, були не занадто переконливими, але увагу на себе звертали. І нарешті, після багатьох перенесень прем'єри фільму, «Операція Валькірія» взяла старт у кінотеатрах, який у цілому видався вдалим.

«Валькірія»Повільний на початку сюжет до середини фільму стає напруженим і цікавим. Нам докладно показують 20- ий замах на життя Адольфа Гітлера, при цьому не перетворють фільм у суцільну документалістику, а представляють на суд глядачам якісний цільний трилер. В «Операції Валькірія» показали необхідне, не зациклюючись на непотрібних подробицях. Брайан Сінгер вчасно робив несподівані ходи й різкі повороти подій - тому глядачеві при перегляді нудьгувати не прийшлося.

«Валькірія»Полковник Клаус фон Штауффенберг, тобто Том Круз, виглядав переконливо на екрані весь фільм, що є незаперечним доказом його гарних акторських здібностей, які просто на деякий час десь загубилися. Загалом, акторський склад питань не викликає. Ніхто з них своєю грою не вражав, але в той же час і не розчаровував - саме те, що було потрібно для створення гарного враження від картини.

В «Операції Валькірія»  знайшлося місце для доказів того, що німці, нехай і невеликими групками, збиралися й намагалися врятувати в першу чергу не свою країну, а Європу, яку Гітлер нещадно завойовував. На Адольфа Гітлера відбулося 20 замахів, з яких жоден не увінчався успіхом, але від думки, що їх було так багато, стає краще.