«Пророк»: Один випадок може кардинально змінити твоє життя

теґи: Жак Одіар, драма, кримінальний

From Un prophèteФранція вміє знімати гідне кіно – це в черговий раз підтвердив Жак Одіар своєю картиною «Пророк». Жак в основному позиціонується як успішний сценарист (він брав участь у написанні сценарію до «Професіонала» з Жаном-Полем Бельмондо), так що ця режисерська робота прикрасить його послужний список, тим більше, що він також писав сценарій до фільму. «Пророк» нехай і не скаже нам нового слова в жанрі, зате може гарантувати задоволення прихильникам справжнього змістовного кіно.
From Un prophète
Історія Маліка Ель Джебена нітрохи не схожа на фільми-побратими з Голівуду. Це, напевно, й тримало мене перед екраном, повністю зануривши в кримінальний всесвіт, саме такий не тільки у визначеному місті Франції, а всюди. В «Пророці» зачіпається не тільки тема наркотиків, відбуваються випробовування довіри, становлення особистості, міжнаціональних конфліктів і інші, не менш важливі аспекти в житті кожної людини та суспільства.

Жак Одіар прекрасно впорався з підбором акторського складу. Незважаючи на те, що відомих особистостей немає, кожен персонаFrom Un prophèteж виглядав переконливо й жваво. Тахар Рахім чудово виконав головну роль. Те, що від нього було потрібно, а саме – показати повну зміну свого героя, Тахар виконав блискуче. Жорстокість оволодівала Маліком Ель Джебена з кожним тюремним роком, він ставав розумнішим, освіченішим, впливовішим, знайшов друзів й нажив ворогів. Історія в «Пророці» показує нам те, як в'язниця допомогла стати на ноги практично безнадійному хлопцеві.

Також дуже цікавий персонаж вийшов у Нільса Ареструпа, який зігравFrom Un prophète авторитета корсиканців і всієї в'язниці. Він, як і Малік Ель Джебена, змінювався по ходу фільма, але в зворотну сторону. Не малу роль у цьому зіграло поступове становлення Маліка й навіть указ президента Франції Ніколя Саркозі, як не дивно. Прагнете довідатися, що собою являють владні люди? «Пророк» вам і в цьому допоможе.

Що може почерпнути глядач для себе після перегляду? Це прагнення до життя, яке здатне вести за собою крізь найважчі та найвиснажливіші перешкоди. «Пророк» покаже вам історію людини в такому світлі, в якому його зможуть прийняти більшість людей, що вміють, у першу чергу, мислити. Ми повинні повчитися в Маліка Ель Джебена, але в жодному разі не робити цього за допомогою в'язниці. Не порушуйте закон і цінуйте життя.