категорії: музика новина

Ірена Карпа міняє видавців

Минулого року "Фоліо" видало одразу два її романи "Фройд би плакав" та "50 хвилин трави".

17 вересня цього року, під час проведення 12-го Форуму видавців, у львівській галереї "Дзига" Ірена Карпа підписала контракт з новим видавництвом "Дуліби" на видання свого роману "Перламутрове Порно. Супермаркет Самотності". Книга має вийти 1 грудня цього року.

Відповідно, угоду з "Фоліо" було розірвано перед самим виходом книги.

Це своєрідний протест проти корпорацій: "Боюся вчергове вдягати на свою непевного кольору голову панамочку "НОН-КОНФОРМІЗМ", але ми з аґентом таки діяли "па законам жанра" - якщо корпорація велика, з нею треба рвати кігті. Бо: а) велика; б) корпорація.

Шо Каму Нє Ясна? Відчуття свободи - це щось дике, сильніше за сексуальне збудження і, що найстрашніше - ВОНО ДОСТУПНЕ. За це мене й ненавидять. От саме за цей мессадж. Не за матюки, наркотики чи секс. Не за катруплення солов'їної мови. Ні. Саме за це повідомлення ВСЕЗАГАЛЬНОЇ ДОСТУПНОСТІ СВОБОДИ.

Ламаючи чийсь план, ми, знову ж таки, творимо свободу. Відкриваємо того, хто щось планував стосовно нас, для спонтанності, а значить вічності. Даємо їм, у кінці кінців, новий досвід. А хіба не з нього твориться життя?", - коментує Ірена.