категорії: новина

Едгар По, Максим Стріха і Юрій Винничук у Книгарні "Є"

сьогодні увечері

теґи: едгар по, книгарня "Є", максим стріха, Юрій Винничук

Едгар ПоЗнаєте, що об'єднує Едгара По та сучасних письменників? Ні, не тільки прагнення слави, ламана душа і жага новаторства.

Едгар По, як вважають дослідники його життя і творчості, намагався заробляти на прожиття суто літературною творчістю. Деколи йому навіть вдавалося заробити достатньо. (Цікаво, наскільки близькі до втілення цієї утопії наші молоді письменники? ;)

Але наразі йдеться не про підрахунок чужих коштів, а про те, що цього тижня святкуємо 200-річчя з дня народження славетного письменника.

Розпочинати святкування слід було ще у понеділок - у день народження Едгара Аллана По. А от завершувати (або переходити на наступний етап - кому як зручніше) - у п'ятницю, 23 січня, о 18.00, у київській книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»).

Самого ювіляра зі зрозумілих причин у книгарні не буде. Проте викликати його дух допоможуть Юрій Винничук і Максим Стріха, які читатимуть твори американського письменника українською та англійською мовами.

Юрій Винничук пообіцяв почитати ще й власні твори. Сподіватимемося, що його пристрасть до містифікацій не призведе до міксування чужих і своїх творів, а то не усі ж досконало знають творчість обох письменників.

Отже, ще не запізно змінити плани на вечір п'ятниці й завітати до книгарні «Є». Буде цікаво ;)