категорії: музика новина

Лави «ТаРУТи» поповнила скрипалька

теґи: Verlibena, Гуртоправці, Мар'яна Мархель, Сергій Охрімчук, ТаРУТА

TaRUTA_Marjana_i_YizhakЕтно-рок фундація «ТаРУТА» поповнила свої лави ще одним співаком відомої в Україні та у світі етно-ватаги «Гуртоправці». Нещодавно до етно-рокерів приєдналася скрипалька Мар'яна Мархель, яка, окрім «Гуртоправців», встигла поспівати й пограти ще й в таких колективах, як «Древо» та «Володар». «Мар'яна - унікальна скрипалька. Це - чи не єдина послідовниця і, можна навіть сказати, учениця відомого на весь світ українського скрипаля Сергія Охрімчука, якого ми знаємо через співпрацю з Олегом Скрипкою, Аль Ді Меолою та іншими відомими музикантами. Її участь у «ТаРУТІ» завжди була лише питанням часу. Час настав, і я маю надію, що це буде дуже продуктивний час для нас», - ділиться думками лідер фундації «ТаРУТА» Євген «Їжак» Романенко.

«ТаРутяни» впевнені, скрипка Мар'яни зробить їхню музику ще «народнішою» та «автентичнішою». І вже на День весняного рівнодення хлопці та дівчата планують влаштувати їй справжнє бойове, тобто сценічне, хрещення.

«З появою Мар'яни в колективі «ТаРУТУ» вже встигли назвати «Рок-Гуртоправцями». Адже тепер більшу частину нашого гурту складають саме «Гуртоправці». Декого з нас це ображає, а я дивлюся на все це з філософського боку - я пишаюся, що ми з дружиною є незмінними співаками цього фольклорного колективу і учнями та послідовниками її засновника - Ірини Клименко. Тож нас такими «дражнилками» не образиш», - сміється «Їжак».

Оцінити нове скрипкове звучання колективу шанувальники творчості «ТаРУТи» зможуть вже за кілька тижнів. В День весняного рівнодення, 21 березня, на який припадає і Всесвітній день Землі, у столичному арт-клубі «Бочка Хмільна» Дзвоном Миру пролунає їхній оновлений репертуар. Разом з «ТаРУТА» святкуватимуть рівнодення і їхні колеги по музичному цеху - гурт «Verlibena».