категорії: музика новина

Українська музика на Deutsche Welle

теґи: Радіо Україна

 

Німецька хвиляНа радіостанції «Німецька хвиля» та відповідному інтернет-порталі стартує проект «Радіо Україна», орієнтований виключно на українську музику. До нього увійдуть аудіо, тексти й фото, присвячені музиці та тим, хто її створює.

Цей проект – однойменний із музичної збіркою, що її видали лідер гурту «Вій» Дмитро Добрий-Вечір та виконавчий продюсер цього ж гурту Сергій Литвинюк (Літтл).

В ефірі відбудуться зустрічі з музикантами, які взяли участь у першому випуску збірки – гуртами «Кому Вниз», «Перкалаба», «Вій», «Пропала грамота», «Оркестр Янки Козир», «Самі Свої», «Рутенія», бардом Едуардом Драчем та іншими. Також слухачі та відвідувачі порталу познайомляться з учасниками другої збірки «Радіо Україна» ще до її виходу (реліз очікується наприкінці нинішнього року), та почують їх в ефірі. Це будуть, зокрема,  гурти «Мертвий Півень», «Фата Моргана», Сестри Тельнюк.

У рамках проекту буде й спілкування з популяризаторами української музики, й культури загалом, – Богданом Логвиненком (Сумно?Ком), Юрком Зеленим (ФДР), одним із найвідоміших блогерів в Україні на прізвисько «Паразитакусок». Також буде можливість почути думку музичного оглядача, автора книжок про український рок Олександра Євтушенка, організатора музичного фестивалю «Тарас Бульба» Миколу Арсенюка.

«Радіо Україна» можна слухати вже цієї суботи в ефірі німецької радіостанції.

За інформацією Kataklysmos factory.