Вільний мікрофон: вірші для Антонича у вашому виконанні

теґи: Антонич, Антонич-фест

Оскільки «Антонич-фест» – це святкування дня народження, то, природно, вся увага учасників дійства буде присвячена імениннику, Богдану-Ігорю Антоничу. Музиканти, актори, художники, навіть модельєри і каліграфи поділяться своїми інтерпретаціями творів поета. Але дедалі частіше звучать закиди: «А як же поезія?!» Буде й поезія, неодмінно.

2, 3 й 4 жовтня, від 14.30 і до початку вечірньої програми на фестивальному майданчику працюватиме «Вільний мікрофон», за допомогою якого охочі зможуть поділитись з усіма відвідувачами фесту своїми улюбленими поезіями Богдана-Ігоря Антонича, а також прочитати власні вірші, присвячені ювіляру або написані за мотивами його творчості.

Про своє бажання почитати поезію на «Антонич-фесті» можна повідомити заздалегідь (особливо якщо Ви маєте ідеї якогось оригінального перформенса) на адресу ol@sumno.com. Також можна буде приєднатись по ходу. Тільки не забудьте вивчити або захопити з собою тексти!

Нагадуємо, що долучитись до фестивальної програми можна (і треба!), не очікуючи на персональне запрошення – адже тут ніхто нікого не запрошує, всі приходять самі, й самі власноруч творять свято для себе. Ми раді усім, хто приєднується.

 

ЗЕЛЕНЕ

Ігор Калинець

Дощі шепітливими вустами
Цілують зелену землю.
Так я цілував твої зелені очі,
Коли ти поверталася з лісів.
Зарошена м'яким галасом
І голос твій плив по мені,
Як вітер по травах.

Тоді зі сторінок
Зеленого Євангелія
Виходив зелений лис
І розповідав ще одну
Давню тайну існування
Просту, мов життя.
На паркеті виростала папороть,
Стіну обплітав бородатий мох.

Баговиння встеляло ложе
І зелений місяць
Молодим фавном
Зазирав
До недопитої шклянки вина.