категорії: театр новина

«Попелюшка» театру «Воскресіння» - найкласичніша п’єса

теґи: "Попелюшка", театр "Воскресіння"

38 грудня відбулася прем’єра вистави «Попелюшка» на сцені Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Це особливий подарунок львів’янам до зимових свят, адже зазвичай цей театр не ставить дитячих5 вистав.

Роль Попелюшки отримала Марія Ковалик, Принца втілив Андрій Душний, короля – Петро Микитюк. Вистава надзвичайно яскрава із цікавими декораціями і фантастичними костюмами. Класичний романтичний  розвиток подій був приправлений гумором. Можна відзначити харизматично граціозного маркіза Падетруа у виконанні Володимира Губанова та егоїстично безтурботних сестер Анну та Маріанну, котрих зіграли Наталія Лукашонок і Галина Стричак. Режисер вистави заслужена артистка України Алла Федоришина, вона ж автор костюмів.

4«Я вважаю, що «Попелюшка» – це найкласичніша п’єса для всіх часів і народів, – вважає художній керівник театру  заслужений діяч мистецтв України Ярослав Федоришин. – Від П’єра Шарро пішли всі мелодраматичні історії, все американське кіно різдвяних сюжетів, бо «Попелюшка» має класичний конфлікт. Тема кохання завжди буде побудовано за таким сценарієм. «Попелюшка» – одна з найулюбленіших казок дітей і вирішили зробити її майже в класичному варіанті. Тому за основу взяли кіноповість Євгена Шварца. Всі «Попелюшки» роблят3ь з піснями і танцями, в нас поставлена в іншій манері. Ми намагалися, щоб гра акторів відрізнялася від інших театрів. Вистава буде цікава не лише дітям, але й батькам, молоді, бо насичена гумором та іншими ефектами».

Головний адміністратор театру Жанна Мурая розповіла, що на прем’єру запрошено сиріт та дітей із малозабезпечених сімей.

Дійство на сцені захоплює відразу, з перших секунд, коли в залі погасло світло. Динамічний розвиток сюжету, адже вистава триває годину, мила Попелюшка, наївний і вродливий Принц, все це переносить глядачів у дивовижну країну казки і дива. Особливо ефектні сцени на балу, адже яка казка без балу?

7 621