категорії: музика новина

«На добраніч з «Мертвим півнем», або «Флюгери Львова» тепер і у Києві

теґи: Київ, Київські "Флюгери Львова", Львів, МО «Дзига», Тернопіль, Флюгери Львова, Фестивалі

флюгериЗ 30 квітня по 2 травня у дворику львівської Ратуші, відкривши музично-фестивальний сезон, заграють «Флюгери Львова із Reikartz». Традиційний львівський міжнародний етно-джазовий фест цьогоріч відбуватиметься уже вдев’яте. З цієї нагоди його незмінні організатори Мистецьке об’єднання «Дзиґа» приготували кілька сюрпризів не лише для львів’ян, а й для цілої України.

 - За девять років «Флюгери» розрослися так, що внутрішній дворик Ратуші уже не вміщає усіх його прихильників, – зазначив прес-секретар «Дзиґи» Юрко Вовкогон. – Тому фестиваль відбуватиметься відтепер паралельно і у інших містах України, зокрема – Києві та Тернополі, під уже знаною львівською маркою.

 «Київські флюгери Львова» будуть дводенними і відбуватимуться у фестиваль-ресторації «Диван». На відміну від львівського фесту, вхід на який – безкоштовний впродовж усіх трьох днів (окрім «Прокидання з «Мертвим півнем»), киянам море етно-джазового щастя коштуватиме 100 гривень за день.

 - «Київські флюгери Львова» відбуватимуться у іншому форматі, так би мовити – кабаре-флюгери, – розповів організатор фестивалю у столиці Богдан Логвиненко. – А програму доповнять кияни – гурти Shopping Hour та «ДомРа». Звісно, і без «Мертвих півнів» у Києві не обійдеться. Різниця лише в тому, що львів’яни з «Півнями» прокидатимуться, а кияни – «засинатимуть».

Прес-конференція

Найскромніше відфестивалять «Флюгери Львова» у тернопільському арт-клубі «Коза». Тут 1 травня заграють Alex Trio (Амстердам-Краків-Чікаго) і DagaDana (Львів-Ченстохова). Останні, до слова, виступатимуть у всіх трьох містах у рамках свого всеукраїнського туру. 

Нововведенням фестивалю є відсутність поділу на тематичні дні. На одній сцені гармонійно чергуватимуться етнічні колективи з джазовими. Вперше на «Флюгерах» цьогоріч виступатимуть інструментальні театри з Білорусі – гурти Vuraj та Fratrez. 

Та найфантастичніші новини стосуються, все ж, найбожевільнішо-музичного ранку, аналогів якому немає в Україні – «Прокидання з Мертвим Півнем». По-перше, Місько Барбара і компанія презентуватимуть довгоочікуваний інді-партизанський альбом, який має назву «Радіо Афродита», – як радіостанція УПА, яка діяла у 1943-1944 роках. По-друге, усі, хто просплять або ж просто не будуть першого травневого недільного ранку у Львові, зможуть побачити, послухати і відчути атмосферу у дворику Ратуші, спостерігаючи за онлайн-трансляцією концерту.