категорії: музика новина

«Флюгери Львова 2010» відбудуться 1-4 травня

теґи: 1 - 4 травня, Dzyga Jazz Quartet, Львів, МО «Дзига», Прокидання з Мертвим Півнем, фестиваль, Флюгери Львова

Флюгери Львова 2010

Етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова», який є одною із найбільш очікуваних, вишуканих та нестандартних подій міста, цього року проходитиме увосьме із 1 по 4 травня. Як і завжди, фестиваль розташується у внутрішньому дворику Львівської Ратуші і тільки останній день – концерт з нагоди десятиріччя «Dzyga Jazz Quartet» відбудеться у Львівській Філармонії. 

Вперше до фестивалю приєднається Трускавець. Цього року паралельно до дійства у Львові «Флюгери» проходитимуть у трускавецькому лікувально-реабілітаційному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття».

 Субота, 1 травня, буде  «Днем «спец»проектів»: 

Цього дня виступатимуть: міжнародний джазовий проект «The Pol.E.Trio», польські «Port Przemysl», що співатимуть «морські шанти» – пісні моряків і докерів та непередбачуваний дует басиста і вокаліста у квартеті «Zbigniew Wrombel – Janusz Szrom Projekt» (пани Wrombel і Szrom є викладачами відомих варштатів у Ходжежі та представниками ходжешської школи у Львові).

На завершення програми, літератор та провокатор Юрій Іздрик представить проект «Амстердам» за участі музичного українсько-голандського «Alex Trio: Maksymiv-Voytyuk-Abramov» та психотропно-поетичного «DrumТИатр: Izdryk-Semenchuk-if.ro».

 Флюгери Львова

         Неділя, 2 травня, «Прокидання з Мертвим Півнем»

та етномузика  під куруванням щойно створеного «Етноклубу Набутків»:

 Недільного ранку о 10 год. відбудеться ювілейне – П’ЯТЕ «Прокидання з Мертвим Півнем» на «Флюгерах Львова». «Півні» прокидатимуться як і завжди – гучно, бадьоро та масово. Вхід на «прокидання» коштуватиме 50 грн.

ПРО КВИТКИ

 А ввечері  для шанувальників етнічної музики даватимуть дрига "Люди Добрі", «шкваритиме аркана та голубки» гуцульська капела «Бай», чіпатиме за душу фольк-бенд «Бурдон», медитативну музику глибин творитиме «Tatosh Banda», а польські зірки world music «Čači Vorba» перетворять дворик на «данец-пол» гучного балканського весілля.

 

  Понеділок, 3 травня, «Клуб любителів кіна та музики» і «JazzClub.Lviv»:

«Клуб любителів кіна та музики» презентуватиме Нову Львівську Платформу «Акустичні вечори», а «JazzClub.Lviv» представлятиме цікавинки молодого джазу:  

Із 17 год. розпочнеться презентаційний концерт «Клубу любителів кіна та музики» під назвою «Львів Дихає!».  Гратимуть музиканти від львівської бруківки: «Gojo Orchestra», «Подорож по Вертикалі» та «Blues Market».  

Із 19 год. триватиме програма «JazzClub.Lviv». ЇЇ розпочинатимуть дебютанти минулих «флюгерів» львівські «Free Breath», нові джазові сподівання висловлюватимуть «New Trio» з Польщі, завершуватиме гурт, без якого «Флюгери» неможливо уявити, – «ShockolaD».

 Флюгери Львова

 

 

 

 

 

 

   Вівторок, 4 травня, концерт з нагоди 10-річчя "Dzyga Jazz Quartet" (Львівська Філармонія):

 Завершальним проектом «Флюгерів Львова» стане концерт з нагоди 10-річчя патріархів львівського джазу  "Dzyga Jazz Quartet"(Володимир Кіт, Аркадій Орєхов, Валентин Учанін, Андрій Надольський ) у вівторок  4 травня у Львівській Філармонії.

Патріархи львівської сцени, котрі розпочинали своє життя в джазі у далеких 60-их минулого століття, яким на трьох вкупі вже понад 200 років (Володимир Кіт, Аркадій Орєхов, Валентин Учанін ) у 2000 році об'єднались разом з талановитим барабанщиком Андрієм Надольським (незамінний ударник  культової групи " Звуки МУ " та інших проектів Мамонова) і протягом 10-ти років представляють Львів на концертах в Польщі, Франції, Німеччині, Великобританії та Україні.

 Концерт відбудеться у двох частинах за участи Валерія Половини,  Марка Токара та інших членів JazzClub.Lviv. Виконуватимуться  як і старі легендарні авторські композиції, так і нова, невідома львівським слухачам, програма.

 ПРО КВИТКИ

Організатори: мистецьке об’єднання «Дзиґа», ГО «Вірменська 35», Польський Інститут в Києві, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Фундація «Transkultura», Каїрський джаз-клуб, Львівська міська рада, Львівська обласна Державна адміністрація ,Ходжєжський Будинок Культури (Польща, м. Ходжєж, воєв. Великопольське)

Фестиваль підтримали: торгова марка «Гетьман», мережа готелів «Reikartz»,  хостел «Lemberg», лікувально-реабілітаційний курортний комплекс «Rixos-Прикарпаття»

Пиво фестивалю – «Львівське»

Постійні інформаційні спонсори: журнал «Український тиждень», Радіо «Львівська хвиля», Хвиля української музики «Eko FM», головний Інтернет-партнер ZAXID.NET, ТРК «Міст», Всеукраїнський джазовий портал «UAJAZZ.COM», онлайн-радіо «Sound of Sakiya», газета «Львівська пошта», Prokultura.com.ua, Вголос про туризм, Продюсерський центр «Jazz in Kiev», Львівська обласна Державна телерадіокомпанія, журнал «Lviv Today», газета «Інформатор», газета «Новий Погляд», АРТ-Вертеп, «Сумно», НТА, «My Relax», «Львівська газета», Vizitlviv.net, «Імідж-ТV»

 
Відеоролики:

http://www.youtube.com 1

http://www.youtube.com 2

http://www.youtube.com 3

СТОРІНКА "ФЛЮГЕРІВ ЛЬВОВА" : www.dzyga.com/flugery