Різдвяні мережива книжкових фантазій

теґи: Абабагаламага, Владислав Єрко, Галерея Гері Боумена, Катерина Штанко, Хайдурова, ілюстрація

Різдвяні мережива Галерея Гері Боумена (Львів, Наливайка, 18) знайшла чудовий подарунок для маленьких і дорослих глядачів до Новорічно-Різдвяних свят – виставку казкового настрою!

 Учасники виставки – художники-графіки Львова та Києва, які спеціалізуються на «заселенні» і «розфарбовуванні» світу уяви дітей та дорослих. Більшість з них працює з дитячою книжкою. Адже тільки у дитячих книжках картинка здатна відсунути текст на  друге місце. Саме там ілюстрація  – перепустка на територію  перших пригод  та фантазій.

 Серед знаменитих імен на виставці можна зустріти добре відому вимальовану невимушено легко, а водночас дуже деталізовано, як мороз на склі, «Снігову королеву»  Владисвлава Єрка та забавні, комп’ютерні, подекуди мультяшні образи Арсена Джанікяна з «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»,  ніжно-казкові роботи Катерини Штанко з «Видавництва Старого Лева»,  полотна Віти Хайдурової, які сама авторка називає «чистими  відчуттями з дитинства», настроєві зимові роботи Ольги Кваші та дивовижні композиції Наталії Кохаль…

 Різні художники, різні техніки, різні манери… але світобачення спільне. Кожен з авторів намагається перетворити сіре на кольорове, буденність на феєрію, а життя загалом на добру казку.  

Більше картинок http://bozka.sumno.com/gallery/rizdvyani-merezhyva/