категорії: візуалка новина

У Львові відкрилася виставка «Ню»

теґи: Арт-галерея "Кораллі", Львів, ню

У львівській арт-галереї  «Кораллі» відкрилася пікантно-відверта виставка «НЮ». Експозиція, наче логічне продовженням літнього проекту «Весільна», розповідає про інтимність моменту, розкриває еротичність образів,  «нагість» яких зігріває навіть у найлютіші морози.

У трьох величезних залах колишніх катакомб, а нині підземель галереї оселилась любов у найінтимніших її проявах. У близько сотні робіт –  малярстві і живописі, скульптурі та фотографії – понад два десятки львівських митців створюють свої інтерпретації оголеності тіл як об’єкту, в якому живе душа, в якій, своєю чергою, живе пристрасть і кохання. Серед експонованих арт- імен – як мало знані художники, так і широко розрекламовані та заслужені майстри, які, за словами мистецтвознавців, проявили себе у цій інтимній темі у дуже неочікуваніший спосіб. Тут і «Прекрасна Гала» Сергія Михалківа, і «Дами, що лежать» Михайла Скобало, і еротичний «Настрій» Тетяни Тарасенко, «Кавовий монстр» Євгена Григор’єва, «Ніч» Щербатенко Ірини, «Полігамія» Дениса Струка, «Відображення» Анни Атоян…

Цікаво, що господині «Кораллів» Христині Лукащук та кураторові виставки Нестору  Бордуну  вдалось у такій пікантній темі не перейти межі між еротизмом і вульгарністю, натомість – показати мистецтво як таємницю інтимності, як суцільну еротику. 

Фото з виставки «Ню»