категорії: кіно новина

"Тіні незабутих предків" показали свої обличчя

теґи: Любомир Левицький, Тіні незабутих предків, кіно

Любомир Левицький

Незабаром стартують зйомки українського молодіжного містичного трилера «Тіні незабутих предків». Ідейником та творцем стрічки є Любомир Левицький, знаний також, як режисер першого українського фільму жахів «Штольня».

Після численних та тривалих кастингів, маршрут яких охопив чи не всю Україну, днями кінокомпанія Pro100 Films та Suspense Films Production визначилися з обличчями на низку першопланових ролей. Відтак, серед молодих талановитих акторів, яких відібрали серед трьох тисяч претендентів по усій Україні опинились: переможець онлайн-кастингу Владислав Никитюк,  Софа Галабурад (Луганськ), Паша Лі (Київ), Роксолана Кравчук (Чернівці), Марина Шако (Київ), Олена Мусієнко (Київ) та… львівянин Богдан Юсипчук.

– Про те, що Любомир хоче знімати "Тіні" я знав давно, – розповідає Богдан Юсипчук, якого затвердили на роль Артура. – Спочатку думав, що кастинг вже закінчився. Потім – поїхав до батьків на Захід, і раптово дізнався про кастинг у Львові. Там мені не дали відповіді.  Пройшло чимало часу, аж поки мій телефон задзвонив. Я хотів почути: "вас затверджено", але... Мене викликали на докастинг. Після 10-ти хвилинного хвилювання, я ввійшов у роль і відчув, що буквально починаю "купатися" в ній. Це те, про що нам часто говорили викладачі. І тут Остапа понесло.... Чесно кажучи, з того моменту я відчув, що зробив фактично ВСЕ, що в моїх силах, і був впевнений, що роль моя.  Інтуїція мене не підвела.

Левицький

З відомих імен у фільмі зіграють: Ольга Сумська, Богдан Бенюк, Юрій Розстальний, Валерій Легін, Володимир Нечипоренко, Костянтин Линартович, Ольга Фреймут.

Не обійдеться і без зіркових чад. Роль Вані у найочікуванішому фільмі 2013 року зіграє онук Богдана Ступки – Дмитро Ступка. Втім, як запевняє хлопець та режисер – прізвище тут не робить погоди, адже на кастинг Любомир запросив хлопця ще до того, як дізнався  його прізвище. 

– Це був складний вибір, – ділився враженнями режисер «Тіней» Любомир Левицький. – Ми переглянули понад три тисяч охочих спробувати себе в кіно, провели онлайн-кастинг на порталі say.tv…  Я був уражений талантом і фантазією людей. Вони створюють мікрофільми, роблять з монологів короткометражки. Одне слово, було важко, але ми відібрали кращих з кращих! Це будуть молоді зірки нашої країни!

Нагадаємо, що попередньо Любомир наголошував на тому, що цією стрічкою мА намір створити стереотип молодого українця.

З його слів, переглянувши «Трансформери» чи «Сутніки» ми можемо приблизно уявляємо хто такий молодий американець, чим живе, яку музику слухає... Знаємо росіян. Але яким є українець не можуть сказати ані дистрибютори, ані кінопрокатники, ані кінокритики… Тому що не існує стереотипу.

Любомир Левицький

– Покажіть наше кіно закордоном і вас запитають чи це бува не Словаччина чи Румунія, – каже Любомир Левицький. – До речі, в останньої кіновиробництво працює на рівні з Росією. Вони випускають до трьох сотень (не найкращих, проте все ж) стрічок у рік. Відтак, мені довелося самому аналізувати, і через характери, які я створюю у новому фільмі вивести образ молодих українців. Вони мають бути європейським. Українці є більшими європейцями ніж росіяни. Хоча дуже схожі між собою. Але справа не в цьому, а в ідентифікації. Ми повинні ідентифікуватися в світі, і кіно у цьому відіграє важливу роль. Основна ціль – створити європейського героя з європейськими поглядами, а не знімати кіно про ментів, водку і мариновані огірки…

Що ж стосується власне стрічки, то "Тіні незабутих предків" – це історія про Мольфарів, Книгу Тіней, Чорнокнижника та звичайну молодь, яка опиняється в центрі загадкових і містичних подій. Дія фільму розгортається в Західній Україні – Чернівцях, на території відомого університету, та в Карпатах. Зніматиме картину відомий голлівудський оператор Марк Еберлі, відомий за фільмами «Небесний форсаж», «Приречений рейс», «Гордий американець» та інші. Прокат фільму запланований на початок наступного року.