категорії: музика новина

БІПЛАН зняв кліп до Дня космонавтики − «Последний день на Луне»

теґи: «Плюс/Минус», «Последний день на Луне», БІПЛАН (Литва)

biplan_pdnlvideo02Литовський гурт БІПЛАН зняв нове відео на пісню «Последний день на Луне», зігравши концерт на уявній планеті в образах самураїв, корсарів, лицарів і космічних піратів.

На створення кліпу надихнув перший науково-фантастичний фільм 1902 року «Подорож на Мbiplan_norvegija1ісяць» («Le Voyage dans la lune» Жоржа Мельєса, автора сотні фантастичних фільмів. У картині була використана інноваційна на ті часи анімація і спецефекти, у тому числі знаменитий запуск ракети і посадка на Місяці. Цей французький фільм визнано одним зі ста найвеличніших фільмів XX сторіччя.

Прем’єра кліпу режисера Солвейги Зубрицкієне з фронтменом Максом Мельманом в ролі пухкенької зірки відбулася у клубі Вільнюса «Loftas», де знімалася космічна історія. На честь кліпу і Дня космонавтики БІПЛАН зіграли спільний концерт для більше 1000 глядачів з гуртами Krambambulya i Neuro Dubel.

З початку року окрім концерту на фантастичній планеті БІПЛАН виступив в акустичному турі «Amore» і з роковою програмою в Росії, Білорусії, Україні, Норвегії і Литві. Фронтмен Макс Мельман побував у Києві на церемонії нагородження музичної премії YUNA. У травні стартує український тур БІПЛАН з альбомом «Плюс/Минус».