категорії: музика новина

"Фолькнери" перемогли на фестивалі "Червона рута"

теґи: Фолькнери, Червона Рута, виступ, гурт, музика, фестиваль

Український гурт "Фолькнери" (FOLKNERY) стали лауреатами першої премії у номінації "Акустична музика" на XIII всеукраїнському фестивалі "Червона рута-2013".

chervona ruta1

За першість у цій номінації змагалися дев’ятнадцять виконавців зі всієї України. Але перемога дісталась "Фолькнерам".

"Приємно, що нашу музику оцінили члени журі фестивалю "Червона рута", – каже Ярина Квітка, солістка гурту "Фолькнери". – Хоча, для нас, як для молодого гурту, було б не менш приємно отримати грошову нагороду. Адже, пісні та кліпи знімати за щось треба. Ми віримо в краще, обіцяємо шанувальникам не здутись, а навпаки працювати ще плідніше та активніше і цим прославляти українську музику в нашій країні та за її межами".

 

Гурт «Фолькнери» – фрі-фолк гурт, заснований Володимиром Муляром та Яриною Квіткою в 2009 році. Учасники – мандрівні музиканти, подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Далі – "реінкарнують" їх, надаючи оригінального звучання, або, як хтось каже, "партачать" їх. Свою унікальність гурт вбачає в  поєднанні автентики та модерних  драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики.

Гурт дебютував у 2010 році з відео-кліпом на пісню «Випливало утєня» на фестивалі "Трипільське коло" (режисер – Оксана Казьміна, оператор – Макс Гуцу). Фактично з цього моменту активно концертують, були запрошені на відомі фестивалі: "АртПоле", "Трипільське коло", "Terra Heroica", "Рожаниця", "Країна Мрій Різдвяна", "Mikołajki Folkowe" (Польща), "Країна Мрій", "Трипільські зорі", "Festiwal Folkloru Polskiego 46. Sabałowe Bajania" (Польща), "Letnija Akademijа Filmowa w Zwierzyńcu" (Польща), "Muzyczne Dialogi nad Bugiem" ( Польща).

На початку 2013 року гурт презентував новий кліп на пісню "Розова-бєрьозова"  (режисер Марина Гришай, оператор Максим Заїка).