категорії: музика новина

Гурт "Фолькнери" зняв містичний кліп

теґи: Карчата, Фолькнери, відео, відеокліп

Днями фрі-фолк гурт "Фолькнери" відзняв нову відео роботу на пісню "Карчата". Знімали кліп у яблуневому саду поблизу Києва. Саме, там дві учасниці колективу в містичних образах змагались за серце парубка.

17

Режисером кліпу виступила Оксана Казьміна, яка розповіла, чому обрала для візуалізації пісні саме такий сюжет.

"Карчата – це містична історія про двох дівчат-привидів, – каже Оксана. – За життя вони були подругами, які закохалися в одного і того ж юнака. Під час чаювання у яблуневому саду дівчата отруїли одна одну. Їх привиди так і залишились жити у цьому саду. Кожного дня, впродовж багатьох років, вони заново проживають один і той самий день".

Під час зйомок учасниці гурту Ярина Квітка та Юлія Совершенна чаюють у яблуневому саду, бігають у лісі, падають, і з темного лісу потрапляють у чисте поле. Вітер перебував із режисером на одній хвилі. Адже, як тільки починались зйомки він починав набирати оберти і сильно дути. В перервах вщухав. На знімальному майданчику жартували, що він відчуває містичний настрій кліпу.

Про що пісня розповіла учасниця гурту Ярина Квітка:

"Що ж таке «Карчата» ми так і не знайшли 100% відповіді. Але є припущення, що це птахи (на діалекті), бо пісня починається словами «Ой, на горі карчата, а в долині дівчата".

 

 

ГАЛЕРЕЯ >>>