категорії: музика репортаж

Французи «Total eclipse» ввели киян в транс

теґи: TOTAL ECLIPSE, Try to fly 2, psy trance, Бінго, Київ, вечірки, гоа транс, електронна музика, Концерти, музика, транс

Afisha31 січня 2009 р. у київському клубі «Бінго» відбулася неординарна подія для поціновувачів жанру psychedelic trance й не тільки – концерт «TRY TO FLY 2» за участі гостей з Криму і «гуру» psy-трансу з Франції «Total eclipse».

Гоа транс та psychedelic trance – різновиди електронної танцювальної музики, які поєднали у собі прямолінійний біт, властивий трансу, та «психоделічні» звуки, часто з домішками етнічних мотивів Індії та країн Індокитаю. Жанр розвинувся у 90-х роках ХХ ст. і має численну армію прихильників (Україна - не виключення), хоча і є порівняно «непопсовим».

На «святі душі» київських psy-трансерів в ніч з 31 січня на 1 лютого діяли - традиційно для подібних заходів - основна, «танцювальна» сцена та приміщення з chill-out-музикою. Дуже неординарними були декорації, виконані STUDIO PSYHOPOZITIVNOGO REALIZMA (Mосква), CUBE GROUP та CREATIVE MINDS. Основну сцену вигадники-декоратори перетворили на химерне утворення зеленого кольору, подібне до кокону з павутиння. Діджеї робили свою музичну справу нібито у кабіні зорельота – декорації створювали повне враження цього. Зал «Бінго» прикрасили також картинками фантастичних тварин та якихось космічних утворень різної форми. Не забули і про екран, з якого транслювалися незрозумілі мультики та заставки, породжені фантазією VJ DREAM PIX.

Bingo (116)Публіка, на суб’єктивну думку автора, зібралася не зовсім «трансова» у класичному розумінні цього стилю – «кислотних» кольорів в одязі присутніх було досить мало, хоча майже всі носили якісь люмінесцентні та символічні штуки на собі. Однак енергія публіки била через край: відвідувачі танцювали всю ніч з перервами на відвідання chill-out,  на цьому тлі не дуже важливою була «ідейність» їхнього одягу.

Ближче до ранку на сцену вийшов Стефан Холвек (Stephane Holweck) - засновтик та ідейник проету «Total eclipse». Французький гість залишив по собі тільки позитивні враження. «Ветеран» psy-трансу під час свого сету патетично здіймав руки, ніби постійно вітаючи присутніх, що відривалися під його музику. Публіка відповідала «Total eclipse» схвальними вигуками та шаленим танцем… Дивні жести Стефана тільки надавали колориту процесу зведення треків, які не лишали байдужими нікого з танцюючих.

Протягом ночі клабберів розважали усіма різновидами psy-трансу: виступали KADASARVA / DATAKATANA, REDJAY (G.E.G., Crimea), M.A.G. (Green Eye), OMSUN (Moon Koradji) та MANU (Moon Koradji).

В Chillout-залі ставили свої сети DIGITAL MYSTERY TOUR a.k.a. D.M.T. (Франція), ZEA, DELIRIUM, SHKVARKING, EXPOTENTIAL та EXTOMORPH. Тріо DELIRIUM веселило гостей заходу піснями Бреговича та іншими етнічними мотивами.

Вечірка справила вкрай позитивне враження. Після такого у вухах ще довго звучить прямолінійний електронний ритм трансу… Чекаємо наступних заходів у такому ж стилі.