категорії: музика інтерв'ю

Андрій Благун, клавішник гурту ''Тартак'': excluzzzivнe інтерв'ю

Чи можна сказати, що принцип позитивної музики ви намагаєтесь популяризувати?Кіса

Так. Роблячи музику, ми маємо на меті випромінювати лише позитивну енергію. Девіз мого життя – це жити з гумором. Чим більше смієшся – тим краще почуваєшся.

Чи є гурти, які представлені на Вашому новому альбомі "Система нервів", наприклад, "Основний показник", "Спідвей" та інші, вашими послідовниками?

У кожного свій шлях. Взагалі ми розвиваємося окремо, але часто зустрічаємось, дивимось, що роблять інші гурти, ділимося досвідом, коригуємо, підправляємо. Вони нам теж дають поради. Від цього як наша, так і їх музика стає кращою, під не веселіше танцювати.

Твоє ставлення до відомих американських реперів – Емінема, Dr. Dre, Wu-Tang Clan та інших.

Власне я не хотів би акцентувати увагу на окремих виконавцях – у кожного своя "родзинка", але найбільше мені до вподоби творчість 2Pac'a Шакура. Щодо Емінема, то власне мені декотрі його пісні подобаються, декотрі ні. Зокрема, подобається саундтрек до його фільму. А взагалі я полюбляю слухати різнопланову музику, розвиваюсь у музичному плані. Можу купити альбом невідомого виконавця просто відкрити для себе багато чого нового.

Як би ви визначили стиль музики, що грає гурт Тартак?

Коли ми створювали групу, то планували відштовхуватись від хіп-хопу. Згодом це вже переросло більше в рок. Взагалі тут змішан хіп-хоп, реп, хардкор, репкор, рок, соул – от, наприклад, на новому альбом пісня з пацанчиком, Андрюхою Графітом, так він читає так, що навіть деякі ніггери можуть позаздрити.

Які плани на найближчий час?

Ну, ми тільки ось випустили другий альбом, а плануємо в найближчий час зняти кліп на пісню з дуетом "Світязь" під назвою "Ні, я не ту кохав". Кліп – то дуже дорога річ, тому затримують лише гроші. Скоро має з'явитись пісня, що записана з молдовською групою "Zdob si Sdob". А взагалі хотілось би більше кліпів відзняти.

Як ти можеш пояснити те, що найпопулярніший музичний канал України "М1" не крутив зовсім ваш останній кліп "Mікроffонна перевірка", при тому, що минулий кліп "Божевільні танці" мав великий успіх у хіт-парадах?

Точно в чому річ я сказати не можу. Як на мене, то вони роблять перерву для нового хіта, нової бомби , скоріш за все, зроблять прем'єру нового кліпу зароблять на цьому.

Що з проектом ТаТаТа (Танок та Тартак)?

То до Фозза. А так, робимо спільн пісні – ось, наприклад, на нашому альбомі "Система нервів" пісня разом з "Танками" під назвою "Но пасаран!" з акцентом у бік іспанської мови. Це щось на зразок продовження "Оля-ля", де акцент робився в бік французької.

Яке твоє ставлення до того, що зараз будь-яку пісню у форматі mp3 можна скачати з Інтернету?

Як на мене, це відразна штука. Розумієш, коли ти йдеш до супермаркету купуєш там ковбасу, а потім виходиш з нього і купуєш ковбасу у бабці, що сидить біля цього-таки супермаркету, а потім приходиш додому куштуєш все, що купив, то тоді ти помічаєш різницю, бачиш, що добре, а що погано робиш висновки, якщо, звичайно, не отруївся від тої ковбаси, що купив у бабці (о, закрутив! – А. Ч.). Те ж саме з музикою ліцензійною і піратською. Якщо ти дійсно бажаєш отримати кайф від музики з чудовою якістю, то варто купувати її в нормальних магазинах.

Гурт "Тартак" сам з Луцька. Чи часто ти зустрічаєшся зі своєю сім'єю?

Взагалі, у кожного своє життя, ми працюємо, батьки хвилюються за нас. Передзвонюємось як мінімум раз на тиждень, а бачимось у середньому раз на місяць. Але того вистачає.

Дякую за те, що зміг виділити час для інтерв'ю. Твоє побажання нашим читачам.

Слухайте гарну музику, читайте гарну пресу.