категорії: інтерв'ю

Dazzle dreams: «Класно, коли відбувається секс»

dazzle dreamsСаме цей гурт називають українським проривом та відкриттям 2007-го року. Саме вони відомі тим, що у свої досить танцювальні мікси вкраплюють Етно, українське, індійське, чеське. А ще вони постійно подорожують Світом, де віднаходять оригінальні мелодії та звуки. А їхній кліп на пісню «Shock your mind» заполонив усі музичні телеканали та радіостанції.

Кожен член гурту, окрім участі у «Dazzle dreams» має ще кілька занять. Вокаліст Дмитро Ципердюк – музичний продюсер Альони Вінницької, Наталки Могилевської, Грег Ігнатович – пише пісні, зараз працює над альбомом Асії Ахат, Шура «Гера» – клавішник «Другої ріки», працює у проекті «Молотов 20». Але усіх їх об’єднує спільна праця, яка зветься «Dazzle dreams», що в перекладі з англійської означає «ослепительные мечты». А ще хлопці обов’язково мають 4 експедиції на рік, у яких, власне кажучи, і знаходять цікавий музичний матеріал. Нещодавно вони повернулись з Праги. І вже в жовтні планують видати новий альбом, який, як обіцяють, буде, ніби вогняний ком. А коли зазвичай, їхній виступ проходить вдало, «Даззли» кажуть: «Секс відбувся!»

- Ми поміняли локацію поїздок, - каже Дмитро Ципердюк, - щоб набратись кардинально інших мотивів для нашої музики. Для нас Чехія пов’язана з середньовічними замками, баладами про лицарів, тому ми записали багато етнічних інструментів. Наш празький друг, вуличний музикант, вчив нас грати на етнічних інструментах. Для нашого директора Олексія – відкриттям стало тамтешнє пиво. Він зарікся більше не пити лише чеське пиво.

- А в які музичні експедиції вже їздили?
- Зазвичай ми маємо 4 і більше експедицій в рік, - каже Грег Ігнатович, учасник гурту. – Цього року спочатку були в Непалі. До речі, у новій пісні «Санрайс» звучать непальські мотиви. А у новій пісні «Мила» нам підспівує непальський співак Суніл. Друга експедиція була в Прагу. Наступною буде Норвегія, яку плануємо відвідати в серпні. Після чого зануримось в Монголію, яка поки що абсолютно нам не зовсім зрозуміла.

- А Україна чим цікава?
- Наша країна цікава в першу чергу! З України ми починали, - продовжує Дмитро. - І якщо вслухатись в наш перший альбом, там є композиція «S.O.S», в якій співає бабця-українка та дід з цимбалами, якого ми знайшли в Яремчі. А ще у вересні ми плануємо поїхати в Рахів на фестиваль «Гуцульської бринзи». На це свято всі вівчарі, які випасають худобу в горах, спускаються вниз, в село, та роблять там бринзу. В результаті влаштовують велике свято з чудними інструментами, такий собі місцевий «Етнофест».

dazzle dreams

- Кажуть, що вашу першу пісню, радіостанції боялись брати в ротацію?
- Так, тоді я ще був сам, без Грега та Шури, - каже Дмитро. – І та пісня була настільки фірмовою та експериментальною, що програмні директори, які мене добре знають, боялись брати її в ротацію. Це була пісня «S.O.S» (англійською), яка пройшла майже непомітно.

- Чи не страшно було починати такий, новий для України, проект?

- «Dazzle dreams» - це навіть не проект, це гурт, який складається з артистів, що роблять гарні мелодії плюс вокал та оригінальність. Це ж не джаз-рок, чи субкультура, - пояснює Грег. - Ми робимо якісну музику, яка подобається людям. Буває таке, коли ми робимо матеріал для інших виконавців, підходить продюсер відомої артистки і каже, щось ви халтурите: по звуку, драйв не той. От як для себе, для «Dazzle dreams» - робите гарно, а для нас - не так. І ми спочатку самі не розуміли в чому справа. Але коли пишемо інших артистів, то вони починають «тут переспіваю, тут погано, тут не чути, тут не дотягнула» і запис триває місяць. В нас такого немає. Діма стає до мікрофону два-три дублі і записали. А іноді і з першого разу виходить чудово. Просто ми робимо те, що нам подобається.

- А чи є у «Dazzle dreams» табу?
- Не пити багато перед концертом, - сміється Дмитро. – Після можна, але в міру.

- Чи хотіли б представляти Україну на «Євробаченні», адже у вас є і оригінальність стилю, і Етно, і вокал, і музика, і шоу...
- От якби були відбіркові тури на «Першому національному», як минулого року, то ми б обов’язково взяли участь у них, - каже Ципердюк. – Але на разі у «Євробаченні» беруть участь якісь фрики. То нам тре буде з Грегом та Шурою груди собі наростити і тоді на «Євробачення».

- Вокалістку не плануєте взяти до гурту?
- З нами вже співала Сівара Назархан в пісні «Shake». До певних робіт може й будемо залучати дівчат, а на постійну роботу – навряд чи.

dazzle dreams
- Які хобі маєте?

- Я дуже люблю рибалити, - зізнається Грег. - Останній раз рибалив на Чорному морі. Побачив рибаків, купив спінінг та всю відпустку ловив бичків та йоржиків.
- Я теж затятий рибак, - каже Дмитро. - В мене є товариш по рибалці Ростік Домішевський, директор українського «Fashion-tv», раніше він був одним із «Скрябінів». То ми як зберемось разом... Іноді доходить до кумедних випадків. Уяви собі, сидимо ми в нашому надувному човні десь під Черкасами, порозкладали спінінги, і з 10-ї ранки починаються дзвінки... ми спінінги в сторону, я даю інтерв’ю по телефону, а Ростік вирішує справи модного каналу. І рибалки, що навколо просто в шоці. Закінчили розмови, і знову рибалимо. Взимку любимо з’їздити в Альпи, чи Карпати, покататись на лижах.

- А традиції в гурті маєте?
- Хочемо для себе оприділити дату «Дня заснування гурту», - каже Дмитро. - Але ніяк не пригадаємо, коли саме почалось життя «Dazzle dreams». Традицї?.. На свята та якісь дати скидаємось усім офісом та робимо подарунки. От мені нещодавно на день народження колеги подарували кухонний комбайн з блендером.
- А ще ми влаштовуємо корпоративи в офісі, - додає Грег. – П’ємо віскі, слухаємо музику, їдемо в клуб.

- На стриптиз?
- Та ні, просто в клуб. По стриптизу виступає наш директор Льоша.

- А які «клички» були в дитинстві та як називаєте один одного зараз?
- Пам’ятаю, в дитинстві мене називали «Ципа», - каже Дмитро Ципердюк. – В армії «Дюк». А зараз в шоу-бізнесовій тусівці іноді мене називають «Циперд».
- А мене називали Гриня, від Григорій, - каже Ігнатович. – Тепер називають Грег. А гурт частіше за все звуть «Дазлами».

- Які рекорди хотіли б побити?
- Я хотів би зробити найдовшу пісню за найкоротший час, - зізнається Грег. – Але справжні рекорди ми б’ємо на проекті «Хіт готов», що на телеканалі «М1». Я роблю аранжування за одну годину, а Діма за 20 хвилин пише текст та музику пісні.

- А що для вас є «щастя»?
- Кілька років тому, коли я гуляв Карловим мостом, - пригадує Дмитро, - познайомився з вуличним музикантом Іржиком. Я взяв у нього його вокальний трек і зробив пісню «Лорі лейн» з оркестром. І я уявляв, що буде гурт, велика сцена, буде співати Іржик і я буду «лабати» музику. Я думав що це і буде щастя. Це відбулось, і я зрозумів, що хочу йти далі. Я не хочу відчувати себе задоволеним сьогоднішнім днем. От нещодавно, зустрічаю свого однокласника-депутата і він каже, в мене все нормально, все є, мені вже нічого не треба. І я розумію, в нього життя закінчилось. А в мене продовжується, бо ще стільки непідкорених вершин.
- Щастя – це коли комфортно, - каже Шура «Гера». – От мені було комфортно у «Скрябіні» і я там грав, тепер комфортно у «Другій ріці» і я з ними. Дуже афігєнно відчуваю себе «Dazzle dreams» і я тут грає. І ще маю два проекти. Я роблю те, що мені подобається – це і є «щастя».