категорії: репортаж стаття

Як у Львові зірвався матч зірок та ветеранів

теґи: Галицькі фестини, Львів, ФК "Маестро", скандал, футбол

Маестро Сьогодні, 10 травня, у рамках святкування дня Львова на стадіоні «Україна» мав відбутися неординарний матч Національної футбольної збірної зірок естради та кіно ФК «Маестро» та ветеранів ФК «Карпати», а також єдиний у ці святкові дні грандіозний концерт естрадних виконавців. Проте, за добу до дійства, коли організатори прийшли на поле вирішити технічні питання, фуру із концертною конструкцією та підрядників на територію стадіону не пустили… Охоронці лише розводили руками, мовляв, такою була вказівка керівництва… Отже, квитки продано, а матч – зірвано.

Футбольне свято стало зброєю в руках конфліктуючих сторін

 Як з’ясувалося в останні дні до міськради надійшов лист, у якому було зазначено, що ФК «Карпати» відмовили надати поле для гри. 

 Маестро– Півтора місяці тому ми звернулися у міськраду з пропозицією проведення проекту на підтримку Євро 2012, – розповіла голова громадської організації «Галицькі фестини», організатор дійства Галина Дмитришин. – Впродовж місяця велися переговори, як з представниками міської влади так і дирекцією ФК «Карпати», і жодного разу не виникало питання, що є конфліктна ситуація, яка може завадити проведенню нашої акції. Я не розумію, чому заявка з проханням надати поле була відправлена ще 7 квітня, а лист-відмова потрапила до нас аж 5 травня. Невже керівникам клубу знадобився місяць, щоб з’ясувати «Давати стадіон чи не давати?». Мені, як організатору, дії клубу не пояснили. Я не знайшла аргументів, чому захід, який є готовий зірвали. З мого боку під час організації заходу звучало запитання: «У футбольне поле вкладені гроші, скажіть скільки коштуватиме нам оренда?». Мені відповіли, що справа не у грошах. Проблема сидить глибше – у співпраці із міськрадою.  

Маестро

–         10 липня 2008 року була прийнята ухвала Львівської міськради, згідно з якою стадіон «Україна» було надано ФК «Карпати» в оренду на 10 років за 1 гривню, – розповів заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів. – Один із пунктів ухвали говорить про те, що на звернення міськради ФК «Карпати» повинні надавати стадіон безкоштовно для проведення масових заходів. На цей пункт ми зсилалися у нашому звернені. Відтак, порушено ухвалу, розпорядження міського голови  та аналогічну угоду між міськрадою та ФК «Карпати». Можна лише шкодувати, що люди із брендом «Карпати» так ставляться до своїх ветеранів та львів’ян. «Кращого» подарунка на день народження мста годі було й сподіватися.

МаестроТа як з’ясувалося ноги конфлікту між міською владою та ФК «Карпати» ростуть з іншої причини… Із першими сигналами, що захід може не відбутися почала ширитися інформація, мовляв, за надання дозволу на проведення матчу ФК «Карпати» висунули вимогу отримання гарантій щодо надання Львівською міської радою земельної ділянки розміром 17 га в парку «Снопківський». 

Про земельну ділянку йдеться у шостому пункті вищезгаданої ухвали.

– В ухвалі записано: «У тримісячний термін подати у встановленому порядку проект землеустрою, щодо відведення земельної ділянки для затвердження міською радо» – зачитав заступник голови Василь Косів. – Так от, не те, що у тримісячний термін, а до цього часу документи не були подані. Цією справою займається департамент містобудування.

 Матч таки відбувся…

Учора, 10 травня, вранці, після гри з рахунком «4:4» у Івано-Франківську, ФК «Маестро» приїхали до Львова на стадіон «Україна» у повній бойовій готовності. Та зірок перед закритою брамою стадіону зустріли лише представники преси. Відтак, команда вирішила зустрітися особисто із дирекцією ФК «Капати» аби з’ясувати чому зірвалося свято, до якого зірки готувалися кілька місяців.

МаестроНа  переговори почесний президент футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський запросив шістьох представників ФК «Маестро». Охорона ввічливо попросила залишити перед дверима кабінету усі мобільні телефони та зайві речі… Після короткотривалих переговорів за закритими дверима дирекція ФК «Карпати» спільно із ФК «Маестро» дійшли згоди. Матч між ветеранами ФК «Карпати» та Національною футбольною збірною зірок таки відбудеться на стадіоні «Україна», проте дату наразі не називають.  

 Тим часом, доки велися переговори, організатори в екстреному режимі вирішили перенести гру на інше поле та підшукати нову команду противників для зірок-футболістів. Відтак, за три години до початку гри стало відомо, що ФК «Маестро» зіграє проти збірної міської ради. Товариський матч відбувся учора, 10 травня, на стадіоні «Юність» у парку культури ім. Б. Хмельницького. Проте, якщо у три години організатори змогли знайти гідну заміну ветеранам «ФК»Карпати» та нове «поле бою», то, на жаль, сцену для наймасштабнішого концертного дійства у такі строки поставити було нереально…