категорії: репортаж стаття

Учасники кастингу «Україна має талант!» обіцяли віддати виграні гроші «на церкву»

теґи: Львів, СТБ, Україна має таланти, Кастинг

talantyНе назбиравши задовільну кількість талантів за першим разом, телеканал СТБ та новий телепроект «Україна має талант!» провели повторні кастинги у шести містах України – Києві, Харкові, Одесі, Донецьку, Дніпропетровську та Львові.

У інших містах кастинги проводилися два дні поспіль, у Львові – лише один. Проте у цей один день столиця Галичини виявилася чи не найактивнішою – спробувати свої сили у боротьбі за мільйон гривень (таким є головний приз телепроекту «Україна має талант!») та показати свої здібності прийшло понад півтори сотні осіб, які продемонстрували понад сотню номерів.

З 10-ї ранку до 9-ї вечора під дверима головного залу «Центру творчості дітей та юнацтва Галичини» не вщухав галас. Навіть за півгодини до завершення кастингу учасники все реєструвались і реєструвались…

На відміну від попереднього львівського відбору, який був значно скромніший за відвідуваністю, але багатший на неординарні таланти, цього разу все було просто і без епатажу. Найчастіше підкорити серця журі проекту львів’яни намагалися вокалом, поезією «власного виробництва», танцями, читанням слів справа на ліво та грою на музичних інструментах. Майже кожний третій учасник зізнавався, що якби йому вдалося виграти мільйон, частину з грошей віддав би на церкву, ще частину на благодійність…

talantyДеякі обличчя знімальній команді були уже знайомі. Це учасники попередніх відборів, яких журі визнало цікавими, проте попросило дещо змінити чи ускладнити рівень виконання номера. Серед таких був, наприклад, Володимир Івасик із Пустомит, який минулого разу роздягався із м’ячем на голові та читав слова справа на ліво. Цього разу Володимир сконцентрував свої сили на футбольному м’ячі. Тримаючи його на голові, хлопець роздягався на швидкість, наливав у склянку воду та пив її, присідав, лягав, вставав, знову сідав… А тоді поставив м’яча на «піраміду» з чотирьох склянок і з такою композицією на лобі дефілював сценою.

Дует на колесах, рівненські екстремали-велосипедисти з X-Clan на сцену висотою у метр… застрибнули - у прямому розумінні. Сидячи на велосипеді. А тоді ще й взялися стрибати на задньому колесі через хлопця, що лежав розхристаний посеред сцени. Знову на конкурс завітала і «підробна» Вєрка Сердючка, у яку перевтілився пародист Іван Паславський з міста Стебник. А от учасники «Театру Романа Скорпіона» - Роман та Галя, образи Вєрки та мами залишили вдома, у Самборі, і цього разу презентували себе із співочим вмінням окремо одне від одного. Повторно взяти участь у кастингу запросили і Дмитра Чемодурова. Хлопець з екзотичною зовнішністю раніше читав власні єврейські гуморески, тепер його попросили… затанцювати. У тому, що при великому бажанні людське тіло спроможне на все переконували знімальну групу Володимир Боровий, який віджимався близько десяти разів на вказівних пальцях та «одягнена у вогники» Наталія Мельникова, яка вразила візуально естетичним еквілібром.

talantyНе бракувало на конкурсі музичних гуртів та танцювальних колективів. Франківщину представили брати з гурту «Петровичі», які грають на автентичних інструментах – дримбі, сопілці, трембіті тощо. У невизначеному для себе стилі грала і молода команда «Емануїл». «Ритмічну поезію» читали Роман «Атом» Симович з Самбора, Анатолій «Турбо» Пенкний з Тернополя та Дмитро Вовк із Кам’янко-Буського району. Колективами у кілька десятків осіб виборювали право змагатися за мільйон хореографічні формації «Акверіас» під керівництвом Оксани Лань, хмельницька «Афродіта» та тернопільчани з «Комерсі». Акторською майстерністю брали шоу талановита й перспективна актриса Ірина Чайка та веселий тандем песика Жужика та клоуна Ромашки (Романа Ониська із Борислава). Дресирувальник у кумедних штанях та гримі клоуна із сіреньким пуделем Жужиком показали публіці мініатюрку під умовною назвою «Хто в домі хазяїн». Популярним жанром виявилося і поєднувати музику із відеорядом. Дівчата з тернопільського гурту «Діос» компонують мелодії для скрипки та фортепіано, які згодом накладають на соціальні кадри короткометражок, які знімають їхні хлопці. А от львів’янин Володимир Бедзвин виявився екстремальнішим оригіналом. Він запропонував журі відео, у якому хлопець грає на віолончелі, підвішений за шкіру спини на гаках! І запевнив, що робив це вже не раз і навіть має для цього дійства спеціальну установку.

talantyНайстаршою учасницею конкурсу талантів стала 78-річна Ганна Дорош із села Буряківка, що на Тернопільщині. Бабуся зізналася, що не хоче грошей, лише аби люди знали, які вона гуморески файні пише…

Хто із львів’ян потрапить у другий тур кастингів шоу «Україна має талант!» на СТБ, наразі не відомо. Залишається лише чекати. Телевізійні версії другого туру зніматимуть у найбільших містах України уже з 21 лютого. У Львові зйомки відбудуться наприкінці календарної зими.