категорії: кіно

«Грім у тропіках»: пародія на бойовик

теґи: Грім у тропіках

Грім у тропікахПригодницька комедія про групу акторів (у головних ролях Бен Стіллер, Джек Блек, Роберт Дауні), які вирішують зняти найдорожчий та наймасштабніший в історії кінематорграфа фільм про війну «Грім у тропіках».

Сюжет фільму полягає у тому, що після того, як студія урізала бюджет фільму, проект знаходиться під загрозою зриву. Але режисер відмовляється припинити зйомки і пошуки «гіперреалістичності» приводять знімальну групу в глибокі джунглі південно-східної Азії, де вони стикаються із справжніми поганими парубками.

Кожен із цих акторів, які погодились на такі умови хочуть стати популярними, привнести у свою кар’єру щось нове, і довести усім, а в першу чергу і собі, що вони ще Ого-го і їхній зірковий період ще не пройшов. Хоча насправді усі актори, окрім Сандуськи(Джей Баручел), який дійсно важко працює – настільки захоплені собою, що ніколи не досягнуть поставлених завдань.

Грім у тропіках

Так, як у джунглях немає ні асистентів, ні антуражу, ні зв'язку зі світом, незабаром група один на один стикається з дужою бандою наркоторговців. Приймаючи акторів за американських агентів з відділу по боротьбі з наркотиками, наркоділки вирішують схопити «американських завойовників». Хлопці, відчуваючи себе у небезпеці, стають справжніми героями. Усі разом вони долають негаразди, розпрявляються із противниками та повертаються до рідного Голлівуду. І як результат усіх страждань під час зйомок - отримують «Оскар».     

Кажуть, що у режисера та виконавця головної ролі Бена Стіллера була мета зробити у фільмі військові сцени настільки реальними, наскільки це лише можливо, так, немов актори дійсно проходили курс молодого бійця. Тому їх вчили поводженню із зброєю, вивозили на полігон, щоб вони добре вправлялися в стрілянині.

Грім у тропіках

У фільмі багато вибухів та інших спецефектів. За це відповідав Майкл Мейнардус і його команда. Саме їм вдалось зробити ефекти на зразок куль, диму, вогню ракетних вибухів і піропатронів, а також горезвісний вибух у В'єтнамі. Такий вибух був створений за допомогою 450-футового ряду вибухонебезпечних ємкостей, наповнених 1100 галонами суміші бензину і дизельного палива в співвідношенні 90/10, ця лінія була розташована впоперек галявини кокосових пальм. І за допомогою одного натиснення вимикача 11 камер зняли цей вибух, який утворив після себе вогненний гриб заввишки в 350 футів.

Цей фільм такий собі «стьоб» над бойовиками, над фільмами з приголомшливими спецефектами. Адже, хлопці лише зображають впевнених солдатів, які насправді є звичайними акторами, що прагнуть слави. Тобто посміятись є над чим. Український переклад дещо незвичний, у репліках акторів присутні матюки, які дещо ріжуть слух. А відверті криваві сцени у поєднанні із акторським гумором наштовхують емоційну незрозумілість: плакати, чи сміятись. Тим не менш любителям спецефектів буде на що подивитись.