категорії: репортаж стаття

Jamiroquai: стрибки на трампліні та автографи прямо на сцені

теґи: Jamiroquai, Київський Палац Спорту, Палац Спорту

Jamiroquai14 червня до Києва вдруге завітав британський фанк-гурт Jamiroquai. Цього разу музиканти привезли з собою свою сьому платівку «Rock Dust Light Star». Концерт у київському Палаці довірили розігрівати українському колективу The Maneken на чолі з Євгенієм Філатовим.

Музиканти вийшли на сцену о 19.30 та відіграли близько 50 хвилин. Євгеній постійно дякував публіці, він зазначив, що спеціально на цей концерт прилетів з США режисер Чарлі Стедлер, який є автором всіх текстів пісень з альбому гурту «Soulmate Subleam».  Також для виконання кількох пісень приєдналася Ната з Tomato Jaws. Публіка аплодувала розігріваючому колективу, втім на цьому її емоції закінчувались.
Після закінчення виступу The Maneken сцену почали готувати до Jamiroquai, спочатку розібрали беклайн розігріву, а потім почали знімати накриття з апаратури британських гостей.
По залу гуляло кілька людей з головними уборами, схожими на ті, які Джей Кей одягає на виступи. Це кілька капелюхів з пір’я та один «buffalo man». Також у залі грала музика, звучанням близька до Jamiroquai, деяка частина людей навіть почала танцювати. В лівій частині першої фан-зони утворилося коло всередині якого один чоловік намагався продемонструвати всі свої вміння у танцях.
JamiroquaiРівно о 21.00 музика просто почала трохи тихіше грати, світло в залі вимкнули, музиканти один за одним вийшли на сцену, почали з заголовної пісні останнього альбому. Позаду музикантів розмістився великий екран на якому демонструвалися доволі дивні відео та малюнки. Під час першої пісні це був політ шатлу, а згодом африканські діти зі зброєю. Публіка почала підспівувати, але здебільшого всі стояли спокійно, лише місцями стрибали та танцювали.
Вже після другої пісні Джей Кей приітався з Києвом, сказав: «Фантастика» та представив ще одну пісню з «Rock Dust Light Star», цього разу це була «Smoke & Mirrors». Десь під час цієї пісні публіку вдалося розкачати, люди почали поводити себе емоційніше.
Кількість присутніх у другій фан-зоні наблизилась до першої. Гурт грає «Canned Heat», на екрані демонструють боліди «Формули 1».
Перед шостою піснею хвилинна перерва, гітарист та басист змінюють гітари, Джей Кей виходить за монітори, стає ближче до людей, прожектор освітлює лише його. Він дякує публіці.
JamiroquaiСьома пісня знову з останнього альбому, має назву «Hurtin», її музиканти не грали на попередніх концертах туру. Особливо активною публіка під час виконання «Cosmic Girl», починать танцювати й сектори. З цього моменту емоції залу починають наростати з кожною піснею.
Під час виконання пісні через охоронця Джейсону передали платівку з маркером, яку він підписав майже не відриваючись від мікрофону та повернув щасливому власнику.
Після виконання вокаліст поаплодував залу, йому передали букет квітів, який він майстерно передав техніку, підкинувши їх догори.
«Love Foolosophy» почалася під гітару, майже півпісні Джей Кей проспівав у супроводі Роя Харіса, але не могла повністю бути виконаною у такому варіанті одна з найголовніших пісень концерту. Тож дограли музиканти її у звичному варіанті, щоправда з незвичною довжиною. Джейсон спустився зі сцени та пробігся перед першою фан-зоною та між її половинами. Все це знімав фотограф гурту, який бігав позаду Джея. Під час«Love Foolosophy» лідер Jamiroquai показав особливо багато вже традиційних танцювальних рухів.
JamiroquaiВитримавши невелику паузу музиканти заспівали «Travelling Without Moving», під час якої Джей в подарунок отримав невелику м’яку іграшку. Відпочивши трохи на своєму трампліні музикант почав «Alright», так гурт наблизився до фіналу концерту, пісні «Deeper Underground», яка звучала найбільш роковою, присутні почали масово стрибати. Після пісні Джей стрибнув через свій трамплін за барабанну установку та зник, разом з ним зі сцени пішли й решта музикантів. На сцені увімкнули яскраве світло, техніки налаштовували гітари, фотограф знімав м’яку іграшку на сцені. За 3 хвилини гурт повернувся, Джей ще раз подякував, сказав, що це фантастично знову грати в Україні та оголосив останню пісню. Поблизу сцени одна дівчинка доволі своєрідно висловила подяку гурту, вона продемонструвала свої груди, вже наприкінці виконання  «White Knuckle Ride» Джей показав у відповідь свій живіт. Публіка стрибала ще активніше та вище, сектори підтримували фан-зони, всі розуміли, що це остання пісня і ще раз таке може повторитися не за один рік.
Джей дякує, питає жестами чому більше ніхто не показує свої груди, музиканти аплодують публіці та залишають сцену.

Сет-лист
1. Rock Dust Light Star
2. Main Vein
3. Smoke & Mirrors
4. Little L
5. Canned Heat
6. Feels Just Like It Should
7. Hurtin
8. Cosmic Girl
9. Love Foolosophy
10. Travelling Without Moving
11. Alright
12. Deeper Underground

Біс:
13. White Knuckle Ride