Muse у Києві відіграли епічний концерт (частина І)

теґи: Muse, Resistance, We Are Scientists, Київ, Палац Спорту, Концерти

Muse Kiev24 травня феєричним концертом у Києві легендарні британці Muse завершили тур СНД на підтримку свого останнього альбому «Resistance», реліз якого відбувся у вересні 2009-го. Muse першими відіграли великий концерт у реконструйованому Палаці спорту.

Чутки про приїзд гурту до української столиці ширилися ще з осені 2010-го – приводом, вочевидь, стало повідомлення про київський концерт на порталі MuseWiki, такій собі веб-енциклопедії Muse, де було вказано дату 15 травня і НСК «Олімпійський» в якості концертного майданчика. Воно, одначе, не було офіційно підтвердженим, і цього факту ніхто не приховував. Напруга зростала, а масла у вогонь підлили самі музиканти, сказавши в одному з інтерв’ю, що тур «Resistance» триває, і що вони б з радістю відвідали Україну, Москву і Білорусь, в якій ніколи не були. Справедливості заради, зауважимо, що під час інтерв’ю хлопці були дуже веселі й глибоко нетверезі, що, однак, не завадило українським ЗМІ зробити з цієї заяви сенсаційну новину – «Ударник гурту Muse мріє повернутись до України!». 

Лише на початку березня організатори концерту розвіяли інформаційний туман і запустили метеликів у животи українських «м’юзерів», зазначивши дату, місце і вартість квитків. Остання була для меломанів радше неприємною несподіванкою: місця у секторах коштували від 500 грн, а у фан-зонах – 800 і 1100 грн. До слова, приблизно стільки ж коштував останній концерт Muse на знаменитому лондонському стадіоні Wembley. За півтора тижні до київського виступу, щоправда, у продаж надійшли також квитки за 300 грн – «непроглядні».

До концерту ретельно готувалися і музиканти, і їх прихильники: перші вирішили самі подбати про звук, безпеку, комфорт і харчування, тож «все своє везли з собою», а другі прагнули вразити кумирів і готували для них флешмоби. Одним з таких, наприклад, мав стати малюнок дроту зі штекером, через усі сектори. Спеціально для цього на потрібних місцях, переважно ще порожніх на момент анонсованого початку концерту, що одразу кидалось в очі, лежали помаранчеві папірці.

Розігрівали натовп американські рокери «We Are Scientists». На сцену вони вийшли із півгодинним запізненням (що, за українськими мірками, – і не запізнення зовсім), привіталися, назвалися, подякували «М’юзам» за запрошення, а Києву – за гостинність, і почали грати.

Тріо «We Are Scientists» своїм складом нагадує самих винуватців музичного свята: Кіт Мюррей (гітара, вокал), Кріс Кейн (бас-гітара, бек-вокал) та Енді Берроуз (ударні).  А свою музику хлопці визначають як «рок, іноді епічний, часто – гучний, начебто енергійний та гуманної спрямованості». Для киян музиканти виконали добірку з доволі подібних 9 пісень, розпочавши із завідної «Nice Guys» і закінчивши популярною «After Hours», яку слухачі вітали з непідробною радістю, особливо, коли «Вчені» повідомили, що це – остання пісня, і скоро на сцену вийдуть Muse.

Muse у Києві відіграли епічний концерт (частина ІІ) >>>

Muse у Києві відіграли епічний концерт (частина ІІІ) >>>