категорії: музика новина

Jazz Koktebel відкриває новий сезон

теґи: Jazz Koktebel, Джаз-Коктебель, Коктебель, Фестивалі

Jazz Koktebel 2011Минулого тижня відбувся старт фестивалю Jazz Koktebel 2011 та презентація його нового візуального образу. Цієї осені гостей Коктебеля зустрічатимуть співаючі контрабас та саксофон.

Авторкою стилю фестивалю-2011 стала кримчанка Ліза Андрєєва, яка перемогла у відкритому конкурсі серед дизайнерів. За 9 років існування Jazz Koktebel такий конкурс проводився вдруге.

Музична програма фестивалю обіцяє бути не менш яскравою, ніж його емблема. Вже зараз відомі гучні імена, чия поява на сценах NU Jazz та Волошинській стане справжнім святом свободи і джазу. Так, свою участь підтвердила польська співачка, піаністка і композитор Анна Марія Йопек, французький музикант, автор саундтреків до фільмів Люка Бессона Ерік Серра, петербурзькі блюзмени Billy’s Band, легендарний американський саксофоніст і композитор Олівер Лейк. Родзинкою Волошинської сцени стане блюзовий день, хедлайнером якого стане американська легенда world music, гітаристка Деббі Девіс. Оцінити витончену французьку джазову естетику допоможе тріо The Drops, французький музикант і друг фестивалю Chaek представить оригінальний акустичний сет,а дует співачки-віолончелістки Дороти Барової і мультиінструменталіста Марселя Барта DoMa Ensemble подарує фестивальникам незабутню музичну програму. Не обійдеться і без експериментального джазу та імпровізацій – про це подбають австрійські новатори Trio Generations.

Karl Frierson

Справжній подарунок гостям фестивального Коктебеля готує його постійний учасник і хороший друг – Карл Фріерсон. Цьогоріч співак презентує новий  альбом, до якого увійшли найяскравіші моменти його виступів з гуртами «ДахаБраха» та Acoustic Quartet на сцені фестивалю «Джаз Коктебель». Сам же Карл зазначив, що мріє повернутись до Коктебеля, адже фантастична природа, гори, море – все це створює неповторну атмосферу, а ще не терпиться презентувати свою нову платівку.

До організації фестивалю долучиться також продюсерський центр Jazz in Kiev: один з фестивальних концертів повністю влаштовують саме вони, а незмінним ведучим на Волошинській сцені буде Олексій Коган.

Крім того, на гостей фестивалю чекатиме нічна кінопрограма та численні стихійні джем-сейшни, адже, за словами чільниці оргкомітету Лілії Млинарич, їх навіть організовувати додатково не потрібно –  така велика концентрація музикантів на квадратний метр. Один джем-сейшн, однак, буде організований – до закриття Волошинської сцени.

Фестивалю передуватимуть pre-party у 5 містах України, а відкриття фестивального сезону відбудеться 21 травня в Коктебелі, де з концертом виступить італійський вокаліст і шоумен, людина-оркестр Борис Саволделлі.

Цього року фестиваль «Джаз Коктебель» відбудеться вже вдев’яте і проходитиме 15-18 вересня.