категорії: музика новина

Чеський дует DoМa Ensemble вперше в Україні!

теґи: Doma Ensemble, NaturalEast, Джаз-Коктебель, Дніпропетровськ, Київ, Коктебель, Кіровоград, Львів, Сімферополь

Doma Ensemble15 вересня виступом на ІХ міжнародному фестивалі JazzKoktebel розпочнеться тур чеського гурту DoМa Ensemble, що пройде через Сімферополь, Дніпропетровськ, Кіровоград, Київ та Львів. Це перший приїзд дуету до України, тож вони з нетерпінням чекають зустрічі з українськими шанувальниками. Сподіваємось, чехи в Україні і справді відчують себе як Дома!

Дует DoМa Ensemble – це союз видатних музичних особистостей, кожен з яких пройшов свій творчий шлях, здобувши значний досвід у класичній, експериментальній, джазовій та імпровізаційній музиці.

  Марсель Ба̀рта – мультиінструметаліст. Після закінчення консерваторії у Плзені за класом кларнета грав у різних джазових формаціях (Radek Krampl Fantasy Vibe, Gustav Brom Big Band, Kontraband Milana Svobody), заснував власний гурт MUFF, співпрацював із відомими іноземними музикантами: Андреа Келлер (Австралія), Річ Перрі (США), Інгрід Дженсен (Канада) та ін. У 2005 році брав участь у престижному Джазовому фестивалі в Монтре (Швейцарія) у складі гурту Open Sextet, що посів перше місце.  

prom DoMa – копия

Дорота Барова̀ – вокаліста та віолончелістка. Закінчила консерваторію в Остраві за класом віолончелі. Виступає у складі експериментального дуету Kuzmich Orchestra (з гітаристом Йозефом Остранскім), гуртів Baterky, Tellemarkk. Також створює музику для театральних постановок та кінострічок.    Унікальний голос Дороти у супроводі віолончелі, саксофона та кларнета зачаровує проникливістю, допомагає забути про буденність, вимагаючи уважності та довіри. Поціновувачі джазу зможуть оцінити його на фестивалі JazzKoktebel, після якого дует виступить ще у 5 містах України.    У Києві відбудеться унікальний концерт в турі, оскільки там виступить одразу два колективи, в яких грає Дорота Барта. Тільки в Києві до музикантів приєднається гітарист Йозеф Остранскій, з яким учасниця дуету Дорота грає у іншому чеському колективі Kuzmich Orkestra!   Тур відбувається за підтримки Чеського центру в Україні. Організатор: NaturalEast

Розклад концертів:

15 вересня – Коктебель, фестиваль JazzKoktebel

16 вересня – Симферополь, ресторан-клуб Ірей (Леніна, 25)

17 вересня – Дніпропетровськ, арт-центр Квартира (Красна площа 3, кв. 1)

18 вересня – Кіровоград, паб Ла-Манш (Кропивницького, 153)

19 вересня – Київ, фестиваль-ресторація Диван (Бессарабська, 2)

20 вересня – Львів, Дзиґа (Вірменська, 35)