«Паразіта кусок»: тримати подалі від дітей та маленьких собак

БОРЩГурт із їстівною та всім відомою назвою «Борщ» випустив черговий свій альбом із стьобною назвою «Паразіта кусок». За дизайном диск схожий на такий собі ящичок: зі штрих кодом, номерами, скобами… З ящика можна дістати сам диск та папірець з текстами пісень, обличчями творців «паразіта» та цікавими рекомендаціями, котрі перед використанням варто перекласти українською. Один з надписів застерігає необережних слухачів: «Тримати подалі від дітей та маленьких собак».


Будьте обережні, коли ж ви все-таки діставатимете самого паразіта (тобто 13 з половиною треків альбому) і використовуватимете його за призначенням, ви ризикуєте розбудити власний шматок паразіта і стрибати, танцювати, співати, ковбаситись одержими паразитичною владою позитивної музики.

В альбом увійшли вже загально відомі: «Бабло», «Емінема нема», «Кароліна Бугаз» «Гімнастика» та багацько нових треків.

Ті, хто вже поріднився з першим альбомом «Падло» та другим «Борщ&DVS» не розчарують в третьому альбомі: той же майже рідний вокал, та ж енергійна, весела музика, ті ж не надто серйозні тексти, той же «Борщ». Алкоголічні нотки а-ля «твій коханий — п’яна свяня!», «…зранку випив самогону», «Ти куди поїхав, суко п'яна!?», «Будьмо!», що їх чимало було в «Падлі» чутно і в «Паразіті», та вони стали дещо вишуканішими: «багато п’є, фужери б’є», «п'ятниця п`яниця…». Вічна тема кохання з Падлівської «Ані, ЙО!» стала більш народною Паразітівською «Ґандзьою». А відсутність смислового навантаження «Аудіо-Відео» гикнулось в «Гімнастиці».

Вокал виконує, як завше Юрій Задоренко, бас-гітарист — Олександр Піпа. З гурту пішов Корженко Віктор («Вітольд»), й саме тому барабанить Вадим Зюбін. Він вже пройнявся вібраціями і пульсаціями «борщівських» пісень, тому значної різниці в звучанні гурту немає.

Гумор та енергійність — ось двигун всього альбому. Він прослуховується легко — на одному диханні. Не зважаючи на різну тематику пісень: від «Куска паразіта», що в кожному сидить, до «театру, де брешуть, бо робота така»; від радості перемикання каналів у пісні «Емінема нема», до морської теми «Кароліни Бугаз»; від грошового питання «Золотого теля» і, звісно ж , «Бабла» до простої до неможливості «Гімнастики», а в кінці строкатої композиції теми про кохання «Блюдо дня» і «Гандзя», підозріла пісня про «Підозрілу музику» та «Я лєтєл».

Вмикаючи на програвання диск одразу ж чуєш швидкі темпи, енергійну музику, тому, якщо в тебе лірично-романтичний настрій, то «Борщів» не завжди кортить слухати. Їх музика суто під настрій. Під хороший настрій.

Очевидно музиканти потерпали від того, що за веселими ритмами не всі сприймали слова пісень, тому після тринадцятого треку на вас чекає художнє читання текстів, для глибокого сприйняття.

Трек лист:
1. Паразіта кусок
2. Риголєтто
3. Емінема нема
4. Міліція!
5. Дівчача мучача
6. Каролина бугаз
7. Золоте теля
8. Бабло
9. Гімнастика
10. Блюдо дня
11. Ґандзя
12. Підозріла музика
13. Я лєтєл
13 ½. Художнє читання текстів