категорії: музика

Прокуратура Криму vs Казантип. Справу відкрито.

КазантипПрокуратура Автономної Республіки Крим внесла протест на розпорядження голови Ради міністрів АРК про проведення на півострові міжнародного молодіжного фестивалю "КаZантип-2006" (Республіка Z). Про це повідомили в прес-службі кримської прокуратури. Прокуратура автономії стверджує, що організатор Республіки Z - ТОВ "Центр молодіжних ініціатив "Зебра" - проводить грандіозний захід в селі Попівка під Євпаторією з порушенням вимог земельного законодавства, містобудівних і санітарно-епідеміологічних норм. "І це при тому, що кримські міністри беруть активну участь в підтримці ініціативи, записавшись до складу оргкомітету фестивалю", - відзначає прес-служба прокуратури.

Під час перевірки "КаZантипу-2006" співробітники прокуратури виявили, що організатор фестивалю не одержав дозволу на користування земельною ділянкою, на якому щорічно проводиться фестиваль. За даними прокуратури, "Центр молодіжних ініціатив "Зебра" порушив вимоги містобудівного законодавства, звівши на самовільно зайнятій земельній ділянці оглядовий і танцювальний майданчики, при цьому не одержавши узгодження інспекції державного архітектурно-будівельного контролю і затвердження проектної документації на ці об'єкти.

Крім того, організаторів "КаZантипу-2006" кримська прокурата звинувачує в тому, що вони не погоджували будівництво капітальних і сезонних об'єктів з республіканською СЕС, локальні очисні каналізаційні споруди на молодіжному фестивалі відсутні. А торгові павільйони не підключені до централізованих мереж водопостачання і каналізації.

Казантип"Невідомо звідки і які продукти харчування привозять в Республіку Z, а також з яких рук "громадянам республіки" одержують їжу - договір про поставки і транспортування продуктів харчування і медичні книжки працівників громадського харчування представники контролюючих органів так і не бачили, а фестиваль проходить вже півмісяця", - пише прес-служба прокуратури АРК. "Важлива проблема, яку воду п'є молодь: договір про поставки питної води ініціатори місячного драйву теж не надали контролерам. Не говорячи вже про те, куди скидаються продукти життєдіяльності людей, яких на фестивалі, як мурашок", - підкреслюють правоохоронці.

У зв'язку з цими порушеннями організатори фестивалю вже притягають до адміністративної відповідальності, проте, як відзначає прокуратура, "штрафом не зупинити фестивальне життя в Попівці, яка була "освячена" Радою міністрів АРК". Через це прокуратура автономії внесла протест на розпорядження Ради міністрів щодо проведення фестивалю. "Через виявлені грубі порушення цей договір визнається недійсним. Впродовж 10 днів він розглядатиметься і на нього мають надати відповідь до прокуратури", - підкреслює прес-служба. Нагадаємо, що з 15 липня по 26 серпня в селі Попівка під Євпаторією проходить традиційний літній фестиваль КаZантип.

"СУМНО" проігнорувало захід і на відміну від інших фестивалів, події КаZантипу не висвітлюватимуться на сайті, оскільки про неукраїнськість та бездуховність дійства свідчать дуже багато доказів.