категорії: музика

П'ятий Global Battle Of the Bands відкриває сезон

теґи: Etwas Unders, The Global Battle Of the Bands, АтмАсфера, Бінго, Кактус, Оркестр Янки Козир, Старушка, ТОЛ, Форт, ХХІ век
The Global Battle Of the BandsНаціональна дирекція міжнародного проекту «The Global Battle Of The Bands» розпочала новий сезон (вже п’ятий за ліком в свiтi та в Україні) та запрошує до участі та співпраці всіх зацікавлених осіб.

Загальна інформація про конкурс

В міжнародному проекті «The Global Battle Of The Bands» (GBOB) можуть брати участь музичні гурти, що грають «наживо» та співають будь-якою мовою світу музичні твори, що досі не виконувалися іншими командами.

Склад гурту може становити від 2 до 8 учасників.

Для участі в проекті необхідно скласти заяву на участь у GBOB та сплатити реєстраційний внесок – 15 фунтів стерлінгів з кожного учасника гурту.

В кожній країні, що є учасником GBOB, під час відбіркових концертів та Нацiонального фіналу, професійним складом журі обирається переможець (Кращий Новий гурт країни).

В Лондоні відбувається світовий фінал, де обирають «Кращій Новий гурт світу».

Головний приз, який отримує переможець, становить $100 000 готівкою.

Ніяких фаворитів, ніяких проплачених «перемог». Цей принцип закладений і суворо виконується організаторами конкурсу GBOB Ltd., а також є частиною контракту національних директорів в кожній країні.

Факти історії

1979 рік.

Конкурс BATTLE BANDS починає проводитися в скандинавських країнах.

Не в останню чергу цьому конкурсу зобов'язані своєю популярністю групи A-HA (Норвегія) і EUROPE (Швеція), які на зорі 80-х брали в ньому участь. Перемоги конкурс тоді їм не приніс, але став відмінним стартом.

2004 рік.

Ухвалено рішення реалізовувати транснаціональний проект з єдиним фіналом.

До назви конкурсу додається «GLOBAL», до складу країн учасниць приєднується Україна.

2004 рік.

Проходить перший Український фінал GBOB у Києві. 17 гуртів-учасників. Переможець – «Оркестр Янки Козир». Гурти з 16 країн зустрічаються у фіналі в Лондоні. Перемогу святкує гурт з Іспанії.

2005 рік.

Відбіркові тури у 10 містах України. 73 гурти-учасники. Національний фінал у Києві. Переможець – гурт «ТОЛ». 24 країни представлені на Світовому фіналі. 100 000 доларів отримує гурт з Ірландії. Наш ТОЛ стає четвертим в світі!

2006 рік.

Відбіркові тури у 7 містах. 56 гуртів-учасників. Український фінал у місті Мукачеве, старовинний замок Паланок. Переможці – кияни «Etwas Unders». 25 команд з усього світу в лондонській «Асторії». Перемагає гурт з США.

2007 рік.

6 відбіркових турів у 3 містах. 66 гуртів-учасників. Національний фінал у Києві. Переможці – львівсько-київський гурт «АтмАсфера». 25 команд з всього світу на Світовому фіналі. Наші знову четверті. Перемогу святкує гурт з Фарерських Островів.


Сезон 2008.

Перший етап конкурсу - відбіркові тури містами України.

10 турів пройдуть у вересні-жовтні 2008 р. на таких майданчиках:

Київ, клуб «Бінго» (4 тури: 23, 24, 25, 26 вересня)

Львів, Рок-клуб «Старушка» (2 тури: 4 та 5 жовтня)

Одеса, клуб ХХІ век (2 тури: 4 та 5 жовтня)

Ужгород, клуб «Кактус» (1 тур: 11 жовтня)

Харків, клуб «Форт» (1 тур: 12 жовтня)

В цьому сезоні в Україні очікується більше 100 (!!!) гуртів-учасників

Виступи у відбіркових турах оцінюються журі та глядачами. До роботи в журі Національною дирекцією запрошуються відомі діячі вітчизняного шоу-бізнесу, продюсери, музиканти, журналісти, музичні критики.

Другий етап – 26 жовтня 2008 року.

Національний Фінал – столичний клуб «Бінго».

До боротьби за головний приз офіційно залучаються переможці відбіркових турів та

5 найкращих гуртів попереднього сезону (з 2-го по 6-те місце).

Гурт-переможець їде за рахунок організаторів до Лондону змагатися за головний приз.


Журі Національного Фіналу 2008.

В журі Національних фіналів запрошувались і працювали такі фахівці:

Віктор Придувалов (режисер, кліпмейкер), Олег «Белый» Шевченко (звукорежисер, лідер гурту „White»), Едуард Лозовий (журналіст телеканалу 1+1), Юрій Хусточка (музикант гурту Esthetic Education), Міла Кравчук (музичний оглядач сайту music.com.ua), Юрко Зелений (упорядник FDR-вістей), Євтушенко Олександр (музичний оглядач), «Птица» (головний редактор журналу ХЗМ), Юрій Молчанов (генеральний продюсер телеканалу ЕНТЕР-МУЗИКА), Євген Мінко (головний редактор журналу «Телекритика»), Марина Круглова (арт-директор міжнародного фестивалю «Чайка»), Олександр Стасов і Олена Кабо (радіо Джем ФМ) та ще багато відомих особистостей та фахівців.

Такі люди зазвичай і визначають «Кращий новий гурт України» - представника країни на Світовому фіналі.

Третій етап.

Дводенний Світовий фінал в Лондоні 14-15 грудня 2008 року у концертній залі London Scala. Цьогоріч очікується 35 країн-учасниць.

Там і буде обраний кращій новий гурт світу, який отримає грошову винагороду ($100 000 готівкою).

Запрошуємо команди до участі, а глядачів, ЗМІ та професіоналів шоу-бізу до уваги! Саме в цьому проекті можна зустріти велику кількість молодих та амбіційних, талановитих та перспективних, майбутніх зірок рок-сцени.

Проект «The Global Battle Of the Bands» є одним з небагатьох міжнародних конкурсів в Україні та реальним шансом для вітчизняних талантів на визнання і славу не тільки в нашій країні, але і у світі.