категорії: стаття

Трибуна твоєї думки!

теґи: Трибуна, твої думки

      Читаю книгу – співпереживаю. Переглядаю фільм – співісную. Дивлюся виставу – перевтілююся…

      Така вже наша людська вдача. Ніщо не проходить повз тебе, щоб на це не зреагувало твоє єство. «Горе від розуму». Особлива думка розуміє те, до чого немає справи співпричетному оточенню, бодай усі вони «по вуха» погрузли у цій дійсності. Вони того не помічають, тобі ж груди роздирає проста істина, що відкрилася в одкровенні. І ти чимраз дужче волаєш… та згодом помічаєш байдужість довколишнього товариства. То є велика небезпека, що увійшла у замкнуте коло. Врешті й ти долучаєшся до тієї загальної збайдужілості. І не збагнеш, як станеш сторонитися покликів душі ближнього з свого оточення. А відтак кудись подінеться й твоя особиста думка. Ти більше не дослухатимешся свого єства.

      Треба розімкнути це замкнуте коло! Ніхто не мусить відбирати в тебе самого твоє особливе сприйняття світу.

      Ти читаєш книгу – розкрий свої почуття, що їх сколихнула художня хвиля твору. Саме заради цього автор доклав зусиль, часом надлюдських, аби ти гортав сторінки паперові чи відбитки гігабайтові. Твоя думка потрібна, будь певен. І автор першим жадає почути тебе. Знай, ти не один! Кожна книга говорить з усіма своїми читачами крізь час. Усім є що додати свого до цього бурхливого моря художнього сприйняття.

      Не лише книга потребує твого відкриття з Трибуни. Усе, чого торкається твоя спрагла душа, чекає на вивільнення особистих міркувань. Вони, з вершини твоєї особистості, струмками вливаються у потужні ріки почуттів усіх не байдужих людей.

      Розімкни це замкнуте коло! Відчуй поклик Трибуни своєї думки! Зголоси своє бачення світу!